Marius Sukesian. Tradicinės vertybės yra naujasis komunizmas

Kadaise Amerikoje ir Vakarų Europoje knibždėjo legionai kairiųjų radikalų. Jie aktyviai kenkė, platino paranojiškas sąmokslo teorijas, o visą paramą ir ideologinę informaciją gaudavo tiesiai iš Maskvos.

Rusijos URM | Evgenia Kirpichnikova/pexels.com nuotr.


Marius Sukesian, „Armėno radijo“ kūrėjas

armenoradijas@gmail.com

Dabar mes turime armiją dešiniųjų radikalų. Tokie patys triukšmingi, probleminiai ir pavojingi, kaip kad jų raudonieji kolegos iš XX a. istorijos. Ant sienų nebekabo Stalino portretai, jį pakeitė Vladimiras Putinas, tačiau visus ideologinius kliedesius tebetransliuoja Maskva.

Kapitalistinių Vakarų amžinai engiamą darbo žmogų pakeitė Vakarų liberalizmo naikinamos šeimos. Vietoje komunizmo utopijų svajojama apie etno-valstybės. Vienijasi nebe proletarai, o visų valstybių krikščionys. Bet vis dar vienodai nekenčiama demokratijos ir žmogaus teisių.

Tiek praeities raudonieji radikalai, tiek dabarties rudieji bolševikai tuos dalykus mato kaip kažkokį sąmokslą – tamsaus elito apgaulę žmonėms valdyti. Reikia tvarkos ir tvirtos rankos! Todėl abudu visur regi ženklus, daug agituoja ir pranašauja greitą liberalizmo pabaigą, nes būtina kažkaip save padrąsinti veikti.

Kada žlugo Sovietų Sąjunga, radikalioji kairė skilo ir išsiblaškė, kad užgimė Putino Rusija, radikalioji dešinė pakėlė savo kampuotus sparnus ir susivienijo. Štai Lietuvoje didžiausia vertybinė partija mėgino blokuoti nacionalinį gynybos susitarimą, vertybiniai politikai ir influenceriai puola Ukrainai paramą renkančias labdaras, vertybinis nedo-akademikų savišalpos būrelis agitavo už santykių normalizavimą su... komunistine Kinija. Vertybiniai maršistai yra prieš Europos sąjungą, NATO ir už glaudesnius santykius su Rusija.

Asociatyvi Egor Filin/unsplash.com nuotr.

Visų jų ideologija, įvairiomis kryptimis ir formomis ateina iš Maskvos. Vieni sėdi iki ausų Solovjovo informacinėse srutose, kiti platina iš Rusijos trolių fabrikų melus, treti klausosi kalbančių galvų, kurios yra glaudžiuose santykiuose su Duginu ir jiems panašiais, o ketvirtus Kremlius paprasčiausiai finansuoja. Giliau pakrapščius, po kiekviena vertybine medija visada atrasime Rusijos įtakos agentus. Visada.

Gyvenimas turi savybę keistis. Tas gaivalas, kuris anksčiau tūnojo kraštutinėje kairėje, žlugus Sovietų Sąjungai liko be namų. Juos surado dešinėje, pačiame jos pakraštyje. Tradicinės vertybės yra naujasis bolševizmas. Jie nori perversmų ir revoliucijų, jie žada visiškai perkurti pasaulį, nes jie žino viską: pradedant nuo epidemiologijos, baigiant kaip Vilniuje šienauti žolę.

Visa laimė, kad nacionalistinis internacionalas yra toks pats niekam tikęs, kaip ir raudonosios brigados iš praeities. Nesuvaldomi, trapūs ego ir brangus laikas, švaistomas ne darbui, o ideologiniam onanizmui. Nežiūrint, kad bus pridaryta daug žalos, jų laikas yra suskaičiuotas. Tie, kas peržengė ribas – sės, daugumos reputacija atsidurs gilioje duobėje, iš kurios išlips tik vienetai.

Galutinai visus pribaigs nenumaldomai artėjanti visiška Rusijos izoliacija: be jos laikų, rublių ir propagandos daug kam staiga pasidarys labai sudėtinga veikti. Lygiai kaip dabar Chersone – laukia ilga ir kruvina kova, bet pabaiga neišvengiama ir jau prasidėjo.

Rubrikoje „Pozicija“ skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni