Evelina Jasinskaitė. Ar ne per daug dėmesio skiriate grožiui?

Šiuolaikiniame pasaulyje žmonės per daug dėmesio skiria tam, kaip atrodo žmogus.

Asociatyvi Ian Dooley/unsplash.com nuotr.


Evelina Jasinskaitė

redakcija@jarmo.net


Kito žmogaus išvaizda yra svarbesnė už charakterį. Esame linkę vertinti žmones pagal jų veido bruožus, šukuoseną, aprangos stilių ar kūno formas.

Tokie grožio standartai sukurti šou verslo, pagal kurį „gražiausi“, „seksualiausi“ dažnai būna liekni žmonės, pasipuošę madingais drabužiais ar įkūnijantys kokius nors kitus norimus išorinius bruožus. Tokie standartai prisideda prie to, kad verslas pasipelnytų iš žmonių kompleksų, bandoma parodyti, jog, va, tik tokie žmonės yra sėkmingi, laimingi ir t.t.

Šis dalykas veikia ir internete – juk populiariausi yra tie, kurie publikuoja geriausias nuotraukas, kad ir kiek apdorotas ar režisuotas ir su daug makiažo, kuris paslepia „problemas“ (turiu omenyje tuos visokius normalius mūsų kūno dalykus kaip spuogai ir pan.).

Ir tai iš tiesų yra labai didelė problema, nes, pavyzdžiui, daug žmonių ir susižavi kažkokiais žmonėmis ir galvoja, jog tai nėra blogas žmogus tikriausiai, tačiau susipažinus labiau su tokiu žmogumi supranta, jog labai klydo ir susiduria su toksiškais žmonėmis.
 
Taip pat labai prisidėjo ir patriarchatas prie tokių standartų kūrimo.

Tačiau išvaizda nėra pats svarbiausias dalykas. Tai yra net pats nesvarbiausias dalykas, nes yra begalė daug daug daugiau kitų dalykų, į kuriuos tikrai reikėtų kreipti dėmesį.
 
Išvaizda yra smulkmena, kuri paversta pernelyg svarbi.
 
Mylėkite save tokius, kokie esate, nebandydami įtikti kitiems.

Rubrikoje „Pozicija“ skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni