Putinas ragina ginti Rusiją nuo „gėjų propagandos“ ir Jungtinių Valstijų

Trečiadienį Rusijos prezidento pasirašytame dekrete – pažadai ginti šalies puoselėjamas „tradicines vertybes“, kurioms grėsmę neva kelia Jungtinės Valstijos ir „gėjų propaganda“.

Asociatyvi pixabay.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nedelsiant įsigaliojančiame dokumente yra nustatoma oficiali valstybės politika. Dokumente pabrėžiama, kad Rusijos visuomenės pagrindas yra „tradicinės vertybės“. Apie tai skelbia naujienų agentūra BNS.

Dekrete teigiama, kad Maskva privalo nedelsiant imtis priemonių, kad apsaugotų Rusiją nuo grėsmių, kurias neva kelia „tam tikros žiniasklaidos priemonės“, „nedraugiškos užsienio šalys“ ir Jungtinės Valstijos. Dokumente taip pat rašoma ir apie teroristinių grupuočių grėsmę, minima, kad Rusijai pakenkti gali ir „tam tikrų organizacijų ir žmonių veikla Rusijos teritorijoje“.

Kaip dekrete skelbia V. Putinas, priešai Rusijos visuomenei skiepija „svetimas“ idėjas ir provokuoja tariamą tradicinių šeimų naikinimą skleidžiant LGBTQ+ propagandą.

Dokumentą palankiai įvertino Ortodoksų Bažnyčia, kuriai šis dekretas – tai būdas „išsaugoti mūsų žmones ir apsaugoti mūsų vaikus nuo tvirkinimo“, sakė dvasininkas Fiodoras Lukjanovas valstybinei naujienų agentūrai TASS.

Šis dekretas V. Putino buvo pasirašytas Rusijos parlamentarams siekiant įvesti pataisas, kuriomis būtų sugriežtintas 2013 metais priimtas „gėjų propagandą“ draudžiantis įstatymas, smerkiamas žmogaus teisių gynėjų
Naujesnė Senesni