Homofobiškas įrašas kainavo vietą konservatorių kandidatų sąraše: sako, kad į paskyrą įsilaužė

Feisbuko įrašas medikui Dariui Žebrauskui kainavo vietą konservatorių sąraše į Kauno miesto tarybą. Po sekmadienį vykusių Pasaulio futbolo čempionato varžybų, kuriose triumfavo Argentina, jo paskyroje buvo paskelbtas homofobiškas anekdotas. Vyras teigia, kad į paskyrą kažkas esą įsilaužė.

Asociatyvi Solen Feyissa/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Po Argentinos pergalės D. Žebrausko paskelbtame įraše – dėmesys gėjams. Kai anekdotas ėmė sparčiai plisti ir tarp vartotojų sukėlė pasipiktinimą, medikas pradėjo teisintis, kad esą įrašą paskelbė ne jis, o įsilaužėlis.

Momentinė ekrano kopija

„Sveiki, noriu informuoti, kad buvo įsilaužta į mano fb paskyrą, iš kurios parašytas postas apie finalo arg fra peripetijas. Noriu atsakingai pareikšti, jog neturiu nieko bendro su turiniu, kurį paskelbė į mano paskyrą įsilaužęs asmuo. Tačiau, įvertinęs situaciją, nusprendžiau nedalyvauti savivaldos rinkimuose, vengiant bereikalingų insinuacijų šia tema“, – vėliau paskelbė buvęs kandidatas.

Momentinė ekrano kopija

Po kurio laiko tiek vienas, tiek kitas įrašai buvo ištrinti.

Portalui lrt.lt Kauno savivaldybės TS-LKD štabo vadovė Adrijana Filinaitė komentavo, kad šie įrašai vertinami itin neigiamai. 

„Mūsų bendruomenėje homofobijai ir tokiems nevykusiems „juokeliams“ vietos nebuvo, nėra ir nebus. Kiekvienas žmogus neša atsakomybę, todėl Darius Žebrauskas buvo itin sparčiai išbrauktas iš kandidatų sąrašo. Dėl etikos pažeidimų spręs skyriaus, kuriam jis priklauso, Etikos komisija. Partijos vardu atsiprašome už mūsų nario pasakytus žodžius ir apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos“, – teigė A. Filinaitė. 

„Armėno radijo“ steigėjas Marius Sukesian skeptiškai įvertino D. Žebrausko poziciją, kad neva į jo feisbuko paskyrą kažkas įsilaužė. 

„Visada galima buvo nuoširdžiai atsiprašyti ir pažadėti nevartoti tokių žodžių nei viešai, nei privačiai.

Tuo viskas ir būtų pasibaigę. Bet neeeeee – pripažinti klaidą ir atsiprašyti – ne bachūriška. 

<...> Teisėsaugininkai man pasakoja – kada pasikviečia maršistus ir vatnikus pokalbio, nelieka nei šlakelio tos drąsos, kurią demonstruodavo komentaruose. Ir visi ligi vieno daro tą patį – persigandę, drebančiais pirštais gniauždami kepures kažką mykia apie virusus ir įsilaužėlius. Vat tokie pas mus homofobai – pirmi pasakyt, paskutiniai atsakyt“, – feisbuke rašė M. Sukesian.
Naujesnė Senesni