JAV Aukščiausiasis Teismas svarsto – svarbesni religiniai jausmai ar LGBTQ+ porų teisės

Amerikietė dizainerė Lorie Smith siekia įtvirtinti teisę diskriminuoti tos pačios lyties poras atsisakant teikti joms paslaugas „dėl religinių įsitikinimų“. Pirmadienį JAV Aukščiausiajame Teisme buvo išklausyti krikščionės argumentai, kodėl jos religiniai įsitikinimai yra svarbesni nei žmonių lygios teisės.

Aukščiausis Teismas | Adam Szuscik/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Aukščiausiajame Teisme 38-erių metų moteris teigė, kad dėl Kolorado antidiskriminacinio įstatymo privalėtų panaudoti savo gabumus teikdama paslaugas tos pačios lyties poroms, kurios, pavyzdžiui, ketintų susituokti. L. Smith aiškino, kad jos įsitikinimu, santuoka galima tik tarp vyro ir moters, tad ji LGBTQ+ porų vestuvėms produktų negalėtų kurti dėl savo „religinių įsitikinimų“.

„Kai įkūriau savo dizaino studiją, norėjau išplėsti savo portfelį, kad galėčiau pagal užsakymą kurti meną ir svetaines, susijusias su vestuvėmis, tačiau Kolorado įstatymai nurodo, kad aš šioje srityje nepageidaujama“, – kalbėjo ji.

Kolorado valdžios atstovai teisme pareiškė, kad L. Smith siekia teisės diskriminuoti, o pagal dabartinius valstijos įstatymus verslininkai teikti paslaugas ar parduoti produktus turi visiems žmonėms neatsižvelgiant į jų tapatybę, įskaitant ir seksualinę orientaciją.

LGBTQ+ teisių aktyvistai baiminasi, kad konservatyvių Aukščiausiojo Teismo teisėjų dauguma gali priimti sprendimą, tenkinantį L. Smith skundą, taip pat panaikinti sprendimą byloje Obergefell prieš Hodgesą, kuris atvėrė kelią Jungtinėse Valstijose įteisinti tos pačios lyties asmenų santuokas.

Sprendimo L. Smith byloje tikimasi iki liepos mėnesio.

Parengta pagal cnn.com informaciją
Naujesnė Senesni