Latvijos Saeimos Teisės reikalų komitetas nebetęs darbo dėl Pilietinės sąjungos įstatymo

Antradienį Latvijos Saeimos Teisės reikalų komitetas nusprendė nebetęsti darbo dėl Pilietinės sąjungos įstatymo, pranešė Latvijos radijas.

Asociatyvi Kyle Bushnell/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nors 5 Teisės reikalų komiteto nariai balsavo už tai, kad įstatymas būtų patvirtintas, likę 5 pasisakė prieš. Balsams pasiskirsčius po lygiai, buvo surengtas antrasis balsavimas, tačiau jo rezultatai nesiskyrė nuo pirmojo. Tad komiteto nariai nusprendė nenagrinėti įstatymo projekto.

Įstatymo projektą parengė Teisingumo ministerija, kai buvo priimtas Konstitucinio Teismo (KT) sprendimas. Juo remiantis tos pačios lyties poros turėtų įgyti šeimos narių statusą, suteikiantį šeimoms garantuojamas teises ir garantijas.

Teisingumo ministerijos atstovė Dagnija Palčevska komentavo, valstybė negali nevykdyti KT sprendimo.

Įstatymo projekte numatyta civilinė sąjunga apibrėžiama kaip notaro patvirtinta dviejų pilnamečių fizinių asmenų sutartis, kuria nustatomos tų asmenų materialinės ir neturtinės teisės bei pareigos.

Jau anksčiau Latvijos Saeimą pasiekdavo įvairios iniciatyvos, kuriomis buvo mėginama įtvirtinti tos pačios lyties porų teisinį pripažinimą, pavyzdžiui, 2018 metais pristatytas Bendro gyvenimo įstatymas, 2019 metais diskutuota apie Sugyventinių įstatymą, tačiau nė vienam iš šių projektų parlamentarai nepritarė.
Naujesnė Senesni