Antausis Lenkijos valdžiai: nacionalinėje televizijoje – vaivorykštės raiščiais pasipuošę „Black Eyed Peas“ atlikėjai

Amerikiečių popmuzikos grupės „Black Eyed Peas“ atlikėjai naujųjų metų išvakarių koncerte, transliuotame valstybinės Lenkijos televizijos TVP, dėvėjo LGBTQ+ simboliais papuoštus raiščius ir taip skėlė antausį dešiniųjų partijos „PiS“ valdomai Lenkijos vyriausybei, paskelbusiai „zonas be LGBT“.

„Black Eyed Peas“ pasirodė TVP eteryje dėvėdami vaivorykštės spalvų raiščius | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net 

Tiesioginiame eteryje, kurį stebėjo per 8,3 mln. žiūrovų, grupės atlikėjai parodė vaivorykštės spalvų ženklus taip palaikydami LGBTQ+ bendruomenę. Grupė atliko populiarų „Where Is the Love?“ kūrinį.

Po pasirodymo socialiniuose tinkluose grupė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad atlikėjai pasisako „už taiką, lygybę ir harmoniją“.

„Mes nesame „Black Eyed PiS“, – buvo rašoma pareiškime, smerkiančiame kraštutinių dešiniųjų „PiS“ (Teisės ir teisingumo) partiją.

Ši partija Lenkijos valdžioje įsitvirtino nuo 2015-ųjų. Anti-LGBTQ+ retorika buvo viena pagrindinių „PiS“ partijos strategijų per 2019 ir 2020 rinkimus sutelkiant konservatyvius rinkėjus. Partijos nariai ne kartą LGBTQ+ bendruomenę yra pavadinę svetima ideologija, prieštaraujančia krikščioniškoms vertybėms. Lenkijos prezidentas Andrzej Duda yra pasakęs, kad LGBTQ+ asmenų grupė yra „dar pavojingesnė“ už komunizmą. Taip pat Lenkijoje dalis regionų  paskelbti „zonomis be LGBT“.

„Mes pasisakome už lygybę, meilę, toleranciją. Kartais reikia pabūti ten, kur žmonės neturi lygių galimybių, kad įkvėptume juos įvairovei, atspindinčiai toleranciją“, – po pasirodymo teigė grupės vienas narių William James Adams, žinomas sceniniu pseudonimu „will.i.am“.

Naujesnė Senesni