Potencialus respublikonų kandidatas į prezidentus apkaltintas užsipuolęs bendrovę „Disney“ dėl jos priešiškos pozicijos anti-LGBTQ+ įstatymui

Floridos gubernatoriui Ronui DeSantisui raginant ištirti „Walt Disney Co“ plėtros sutartį, bendrovės generalinis direktorius Bobas Igeris apkaltino jį kerštu dėl įmonės pasipriešinimo vadinamajam „nesakyk gėjus“ įstatymui (angl. don't say gay bill“), ribojančiam lytinį ugdymą mokyklose.

Asociatyvi Tyler Nix/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pirmadienį kalbėdamas „Disney“ metiniame akcininkų susirinkime, B. Igeris sakė, kad R. DeSantis, potencialus respublikonų partijos kandidatas į prezidentus, siekia „nubausti įmonę už naudojimąsi konstitucine teise“.

„Gubernatorius labai supyko dėl „Disney“ pozicijos ir atrodo, kad jis nusprendė mums atkeršyti, įskaitant naują valdybą, kuri prižiūrės turtą ir verslą“, – per susitikimo klausimų ir atsakymų dalį sakė B. Igeris.

R. DeSantis dar praėjusiais metais paragino priimti Floridos tėvų teisių švietime įstatymą, kurį kritikai pavadino „nesakyk gėjus“ projektu. Juo būtų draudžiama trečiose ir jaunesnėse klasėse diskutuoti apie seksualinę orientaciją ar lytinę tapatybę. Šis projektas sukėlė diskusijas, kurios supriešino respublikonų palaikytojus su oponentais, teigiančiais, kad įstatymu cenzūruojami svarbūs aspektai bei kenkiama LGBTQ+ vaikams.

Po to, kai „Disney“ atvirai nepritarė įstatymo projektui, R. DeSantis perėmė valdybos, prižiūrinčios 39 kvadratinių mylių rajoną, kuriame įsikūręs „Disney World“, kontrolę. Tuo metu kadenciją baigianti valdyba pasirašė naują sutartį su „Walt Disney Co“, kuria apribojamos naujosios valdybos galimybes reguliuoti regioną.

Pirmadienį, prieš pat „Disney“ akcininkų susirinkimą, R. DeSantis paragino vyriausiąjį generalinį inspektorių atlikti „nuodugnią naujojo susitarimo peržiūrą ir tyrimą“.

B. Igeris teigė, kad R. DeSančio pozicija yra „ne tik prieš verslą, bet ir skamba kaip prieš Floridą“.

Tačiau Floridos pareigūnai pareiškė, kad „Disney“ neturėtų būti leidžiama reguliuoti tiesiog savęs.

„Įmonė <...> neturi teisės vadovauti savo vyriausybei ir veikti už Floridos įstatymų ribų“, – sakė R. DeSančio atstovė komunikacijai Taryn Fenske.

Parengta pagal washingtonpost.com informaciją. 
Naujesnė Senesni