Aušra Maldeikienė: jeigu Nausėda užsienyje prabiltų apie LGBTQ+ teises, jis sulauktų tylos ir pakeltų antakių

„Europos renginiuose viešai pradėjęs stumti savo vizijas apie LGBT bendruomenę ar moterų teises, Nausėda sulauktų tylos ir pakeltų antakių“, – penktadienį paskelbtame feisbuko vaizdo įraše pareiškė europarlamentarė Aušra Maldeikienė.

Gitanas Nausėda net praėjus 4 kadencijos metams vis dar neturi užsienio politikos programos, sako Aušra Maldeikienė | Asociatyvi lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Politikė priminė, kad „taip jau buvo, kai jis 2022 metais Miunchene susitikime su JAV viceprezidente Kamala Haris ragino Jungtines Valstijas į Lietuvą pasiųsti daugiau karių dėl to, kad čia yra labai gražių moterų“. 

„Lietuvos rytas“ dar 2022 metų vasarį pranešė, kad G. Nausėda, norėdamas pasižymėti humoru, kreipėsi į viceprezidentę ragindamas pasiųsti į Lietuvą daugiau karių ir dėl to, kad čia yra labai daug gražių moterų.

„Ypač tragikomiška yra net ne tai, kad Lietuvos prezidentas nusprendė rėžti tokį pokštą, bet tai, kad jį pateikė būtent šiai JAV politikei, kuri yra radikali kovotoja už moterų teises ir prieš bet kokias patriarchalinio vyriško šovinizmo apraiškas“, – tąkart rašė žurnalistas Vytautas Bruveris.

„Ne taktu to nepavadinsi, tai orlauskinio lygio bukumas ir tiek“, – penktadienį G. Nausėdos pasisakymą įvertino A. Maldeikienė. 

A. Maldeikienė aptarė, koks yra G. Nausėdos vaidmuo Europos vadovų taryboje formuojant Lietuvos užsienio politiką. Kaip pavyzdį politikė pateikė mūsų šalies prezidento požiūrį į LGBTQ+ bendruomenės teises. 

2021 metais Europos vadovų taryboje valstybių vadovai nusprendė laišku kreiptis į Vengriją dėl įstatymo, draudžiančio nepilnamečiams suteikti prieiga prie informacijos apie LGBTQ+ bendruomenę. Tačiau G. Nausėda šio laiško nepasirašė – paragino Vengrijos neteisti. 

„Atskiri Nausėdos bandymai, tarkime, kai jis nepasirašė laiško dėl LGBT bendruomenės persekiojimo Vengrijoje <...> esmės nekeičia. Niekas toje Vadovų taryboje Lietuvos prezidento rimtai ir nevertina jau vien todėl, kad jis nėra jokios Europos Sąjungoje įtakingos politinės šeimos atstovas, o tradicines vertybes išpažįstančių žaidėjų Vadovų taryboje vos pora – Vengrija ir Lenkija“, – penktadienį kalbėjo A. Maldeikienė ir pridūrė, kad „Lietuvai į tą ratą“, kol valdžioje – dabartinė Vyriausybė, patekti neįmanoma. 

Politikė teigė, kad G. Nausėda į užsienio politiką atėjo „tuščiomis rankomis – jokios patirties toje srityje“.

A. Maldeikienė komentavo, kad dabartinis prezidentas neturi jokios užsienio politikos programos net praėjus 4-eriems pirmosios kadencijos metams.

„Jokio suvokimo, kaip veikia politika demokratinėje erdvėje“, – įsitikinusi europarlamentarė.

Anot jos, prezidentas priverstas kartoti tą poziciją, kurią nubrėžė Užsienio reikalų ministerija. „Beje, tai galioja visoms europinės politikos sritims, ne tik užsienio politikai. Pats Gitanas Nausėda neturi nei pakankamai žinių, nei intelektualinių gebėjimų tas žinias įgyti, nei patirties, kuri galėtų jam praversti formuojant savo užsienio politikos logiką“, – įsitikinusi A. Maldeikienė. 

Visą A. Maldeikienės komentarą žiūrėkite žemiau:

Naujesnė Senesni