Homoseksualus milijardierius respublikonas žada neskirti nė dolerio 2024 m. rinkimams

Homoseksualus milijardierius respublikonas Peteris Thielis, kuris kadaise buvo vienas pagrindinių Donaldo Trumpo finansinių rėmėjų, priėmė sprendimą atsisakyti politinių aukų ir nefinansuos kandidatų 2024 m. JAV prezidento rinkimuose.

Peteris Thielis | Gettyimages.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šaltiniai naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad 55-erių P. Thielis „nepatenkintas respublikonų partijos pozicija kultūros karų klausimais“. Teigiama, kad priešingai nei milijardierius, respublikonai prieštarauja moterų teisei į neštumo nutraukimą, taip pat pasisako už translyčių asmenų teisių apribojimus. 

P. Thielis, teigė šaltiniai, norėtų, kad respublikonai sutelktų dėmesį ekonominiams klausimams.

P. Thielis įkūrė finansų bendrovę „PayPal“ ir technologijų įmonę „Palantir“ bei tapo ankstyvu socialinių tinklų investuotoju. Jo turtas vertinamas maždaug 4,2 milijardo dolerių.

Nuo 2000 metų P. Thielis paaukojo 50 milijonų dolerių įvairiems kandidatams, o 2022 metų rinkimuose buvo 10-as pagal dydį privatus aukotojas Jungtinėse Valstijose.

2022 m. vidurio kadencijos rinkimuose P. Thielis iš viso skyrė 35 milijonus dolerių 16-kai respublikonų kandidatų, iš kurių 12-ka laimėjo.
Naujesnė Senesni