Taline įvykusioje LGBTQ+ demonstracijoje prireikė pareigūnų: pasirodė agresyvūs jaunuoliai

Gegužės 17-ąją, minint Tarptautinę dieną prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją, Estijos sostinės Tammsaare parke įvyko LGBTQ+ bendruomenės demonstracija. Daugiau nei 200 dalyvių susirinko primindami apie diskriminaciją, neapykantą ir kitas juos persekiojančias problemas, skelbia portalas bb.lv

LGBTQ+ demonstracija Taline neapsiėjo be neramumų | Nuotraukos šaltinis: bb.lv


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip sakė LGBTQ+ aktyvistai, šios demonstracijos tikslas – atkreipti dėmesį į smurtą prieš LGBTQ+ asmenis ir solidarizuotis su LGBTQ+ ukrainiečiais. Demonstracijoje taip pat dalyvavo dešimtys politinių pabėgėlių iš Rusijos, kurie nemato ateities gimtojoje šalyje, ypač po Vladimiro Putino pradėto karo Ukrainoje.

LGBTQ+ bendruomenės demonstracija neapsiėjo be agresyviai nusiteikusių jaunuolių provokacijų. Kaip skelbiama, iš pradžių parke susirinkusiųjų atžvilgiu aidėjo įžeidžiantys šūkiai, vėliau pasirodė būrelis jaunuolių su plakatais, ant kurių buvo matyti neapykantą kurstantys užrašai.

Portalo limon.ee korespondentui pavyko pakalbinti agresyviai nusiteikusius jaunuolius, kurie veidus slėpė po gobtuvais ir akiniais nuo saulės. Jų plakatų turinys – raginantis smurtauti. Paklausus, kas nepatiko LGBTQ+ bendruomenės demonstracijoje, vienas jaunuolių atsakė: „Tai, kad šie (LGBTQ+ aktyvistai, – jarmo.net) mane filmuoja!“.

Kaip skelbia vietos žiniasklaida, demonstracijos organizatoriai buvo priversti kreiptis į policiją. Teisėsaugininkai greitai sureagavo į iškvietimą. Niekas nenukentėjo.
Naujesnė Senesni