Grupės „The 1975“ lyderiui pabučiavus vyrą, Malaizijos vyriausybė atšaukė atlikėjų pasirodymą muzikos festivalyje

Malaizijos vyriausybė šeštadienį atšaukė muzikos festivalyje, surengtame sostinėje Kvala Lumpūre, britų pop roko grupės „The 1975“ pasirodymą, kai jos lyderis scenoje pabučiavo kitą vyrą – grupės draugą – ir sukritikavo šalies įstatymus, nukreiptus prieš LGBTQ+ bendruomenę, praneša reuters.com

Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Penktadienio vakarą socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose grupės lyderis Healy buvo užfiksuotas besibučiuojantis su bosistu Ross MacDonald. Prieš tai jis publikai kritikavo Malaizijos vyriausybės poziciją dėl homoseksualių asmenų teisių.

„Nebus jokių kompromisų prieš jokią grupę, kuri menkina ir pažeidžia Malaizijos įstatymus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė šalies Komunikacijos ministras Fahmi Fadzilas, susitikęs su festivalio „Good Vibes“ organizatoriais.

Grupei „The 1975“ taip pat uždrausta koncertuoti Malaizijoje, pranešė Vyriausybės komitetas, prižiūrintis filmavimus ir užsienio svečių vizitus.

Malaizijoje, kurios dauguma gyventojų yra musulmonai, homoseksualumas laikomas nusikaltimu. Žmogaus teisių organizacijos perspėja apie didėjantį netolerancijos lygį šalyje gyvenantiems gėjams, lesbietėms, biseksualams ir translyčiams.

Naujesnė Senesni