Danijos politikas, anksčiau pasisakęs prieš tos pačios lyties asmenų santuokas, atsiskleidė esąs gėjus

Rugpjūčio 16 d., trečiadienį, buvęs ministras ir Danijos parlamento narys Esbenas Lunde Larsenas atsiskleidė esąs gėjus, nors daugiau nei prieš 10 metų jis atsisakė palaikyti tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimą šalyje.

Esbenas Lunde Larsenas | TV Midwest nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Apie tai pranešė TV2 remiantis politiko įrašu „LinkedIn“ paskyroje

Kopenhagoje vykstant „Pride Week“ renginiams, E. L. Larsenas paskelbė įrašą, kuriuo išreiškė palaikymą LGBTQ+ bendruomenei.

„Pats būdamas gėjus, žinoma, norėčiau pabrėžti laisvės būti tuo, kas esi, ir laisvės mylėti tai, ką nori, svarbą. Ir švęskite tai bei kovokite už laisvės siekį visame pasaulyje“, – rašė jis.

Kaip skelbia zmina.info, 2012 metais E. L. Larsenas pareiškė, kad jis, kaip įšventintas kunigas, atsisakytų tuokti tos pačios lyties poras, nes santuoka esą yra tik „vyro ir moters sąjunga“. Tais metais Danijos parlamentas pritarė tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimui.

2011–2018 metais E. L. Larsenas ėjo Danijos parlamentaro pareigas, taip pat du kartus buvo skirtas ministru: 2015–2016 metais politikas buvo atsakingas už švietimą, o 2016–2018 metais – už aplinkosaugą. 

Šiuo metu jis studijuoja teologiją Izraelyje.
Naujesnė Senesni