Po Iraną sudrebinusio vaizdo įrašo nušalintas pareigūnas, atsakingas už islamo „vertybių“ puoselėjimą

Už islamo „vertybių“ puoselėjimą atsakingas Irano regiono pareigūnas buvo nušalintas nuo pareigų dėl internete pasirodžiusio vaizdo įrašo, kuriame matyti, kaip jis mylisi su kitu vyru.

Asociatyvi Aboodi Vesakaran/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas Gilano provincijos Islamo kultūros departamento vadovas Reza Tsagati, iš pradžių paskelbtas opoziciniame „Telegram“ kanale. Kaip rašo thepinknews.com, „Radio Gilan Telegram“ vyriausiasis redaktorius, kuris paviešino vaizdo įrašą, sakė, kad kanalas ir toliau kovos su „režimo pareigūnų korupcija“.

Kaip praneša BBC, įraše matomų asmenų tapatybės galutinai nepatvirtintos, tačiau pareigūnas buvo nušalintas nuo pareigų kol bus išsiaiškintos visos bylos aplinkybės.

Socialiniuose tinkluose aktyviai plintant vaizdo įrašui, kai kurie komentatoriai pažymi, kad R. Tsagati yra kultūros centro, skatinančio pamaldumą ir hidžabų nešiojimą, įkūrėjas.

Šeštadienį Irano kultūros ministras Mohammadas Mehdi Esmaili pareiškė, kad prieš internete pasirodant vaizdo įrašui jis negavo jokių skundų dėl R. Tsagati elgesio.

Valdžios atstovai teigė, kad byla buvo „perduota teisėsaugai nagrinėti“, ir ragino nedisponuoti vaizdo įrašu.

Irane homoseksualūs santykiai draudžiami įstatymu, didžiausia bausmė už tokį „pažeidimą“ – mirties bausmė. Nors pastaroji taikoma retai, tačiau LGBTQ+ bendruomenės nariai šalyje nuolat susiduria su diskriminacija.

Taip pat Irane moterys baudžiamos už tai, kad atsisako dėvėti hidžabą. Praėjusių metų rugsėjį Irane nuvilnijo protestai dėl jaunos moters Mahsos Amini mirties, kuri buvo sulaikyta policijos pareigūnų, nes „netinkamai“ nešiojo hidžabą, ir mirė, pasak jos šeimos ir žmogaus teisių aktyvistų, nuo sumušimų.
Naujesnė Senesni