A. Armonaitė: Vakarų pasaulio vertybes užsienyje ginančiam prezidentui sugrįžus nereikėtų virsti eiliniu homofobu

„Prezidentui užsieny skelbiant Vakarų pasaulio vertybių gynybą sugrįžus namo nereikėtų virsti eiliniu homofobu“, – pareiškė Ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė, reaguodama į prezidento Gitano Nausėdos pareiškimus apie tos pačios lyties porų santykių sureguliavimą.

Aušrinė Armonaitė | Viktorijos Chornos/lrs.lt nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

G. Nausėda antradienį po Seimo valdybos posėdžio atsakinėdamas į žurnalistų klausimus sutiko, kad yra poreikis sureguliuoti homoseksualių porų santykius, tačiau kartu jis pabrėžė, kad dėl to Konstitucijos „turinys neturi būti išplaunamas per užpakalines duris“.

Pasak jo, tos pačios lyties porų santykių sureguliavimo „klausimą galima spręsti įvairiais būdais“.

Kalbėdamas apie civilinę sąjungą, prezidentas pabrėžė, kad „tai nėra vienintelė alternatyva“ ir užsiminė apie konservatoriaus Pauliaus Saudargo siūlomą „artimo ryšio“ sąvoką Civiliniame kodekse.

„Matau poną Saudargą, kuris buvo pasiūlęs Seimui artimojo ryšio institutą. Atrodo, kad Seimas, kaip ir atmetė, bet negalutinai, galbūt, šitą alternatyvą“, – tikino prezidentas.

Trečiadienį feisbuke A. Armonaitė rašė, kad žmogaus teisės, pasak paties G. Nausėdos, galioja tik tiems, kurie gyvena pagal tam tikrą jo suprantamą modelį.

„Žmogaus teisės, anot dabartinio Prezidento, yra skirtos tiems, kas gyvena pagal jo suprantamą modelį. Nesusisituokusios ar nevaisingos poros? Ne žmogaus teisių objektas. LGBT žmonės? Jiems, kaip kokioms bendrovėms, skirtas Širinskienės ir Saudargo suruoštas jungtinės veiklos reguliavimas“, – teigė A. Armonaitė.

Politikė akcentavo nebesitikinti iš G. Nausėdos lyderystės. „G. Nausėdos lyderystės ir balso nesusituokusių porų, nevaisingų porų, LGBT porų, netgi smurto artimoje aplinkoje atžvilgiu nebuvo ir jau nebus. Tik tokie vingiuoti pasisakymai, kuriuose kiekvienas turime rasti tekstą, kurį norime matyti“, – prezidentą kritikavo ministrė.

A. Armonaitės teigimu, prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreipta politika yra žalinga šalies ekonomikai.

„Kasdien bendraudama su didelėmis tarptautinėmis kompanijomis, jų vadovais galiu pasakyti, kad ne tik pelno mokesčio lengvatos, prieiga prie finansų ar greiti valstybės sprendimai jiems svarbūs.

Esminis ekonomikos resursas yra talentas. O talentai neauga valstybėse, kuriose grupės stigmatizuojamos, nėra skiriama dėmesio žmogaus orumo klausimams, atskiros bendruomenės stumiamos į paraštes, jungtinės veiklos sutartis. Niekas nenori reikalų turėti su įvairovės negerbiančiomis, ksenofobinėmis, homofobiškomis, transfobiškomis, seksistinėmis ir pan. vyriausybėmis ir valstybėmis“, – tikino politikė.

Naujesnė Senesni