Raskevičius kritikuoja Gentvilo poziciją dėl civilinės sąjungos: „Viskas jau suskaičiuota'“

Seimo narys, „laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius kritikuoja liberalo Eugenijaus Gentvilo poziciją, kad Civilinės sąjungos įstatymo šią Seimo rudens sesija nereikėtų mėginti priimti, nes esą tam neužteks parlamentarų palaikymo.

Tomas Vytautas Raskevičius | Viktorijos Chornos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Gentvilas anksčiau pareiškė, kad Laisvės partijos siekis Seimo rudens sesijoje priimti Civilinės sąjungos įstatymo projektą gali būti nesėkmingas, todėl neva šį klausimą reikėtų atidėti iki bus užsitikrinta tvirta parama.

„Tą sako žmogus, kurio partija yra įsirašiusi partnerystę į rinkimų programą, įtraukusi partnerystę į koalicijos sutartį, ir kurios keturi Seimo nariai – Juozas Baublys, Ričardas Juška, Viktoras Pranckietis ir Jonas Varkalys – piktybiškai nebalsuoja už šį įstatymo projektą“, – penktadienį savo feisbuko paskyroje rašė T. V. Raskevičius.

„Laisvietis“ pabrėžė, kad šiuo metu poreikio skaičiuoti balsus nėra – esą viskas jau suskaičiuota.

„Ir aritmetika paprasta – jei už Civilinės sąjungos įstatymo projektą balsuotų visi Liberalų sąjūdžio ir socialdemokratų atskalūnai, kurie už šį projektą šiandien nebalsuoja, įstatymas jau seniai būtų buvęs priimtas“, – akcentavo T. V. Raskevičius.

„Tad iš koalicijos partnerių norėtųsi mažiau „vertinimų“ ir daugiau signalų apie tai, kas bus konkrečiai daroma, kad jie vykdytų savo rinkiminius ir koalicinius pažadus. Nes dabar jų pasisakymai skamba kaip „politologija“, o ne kaip „politika“, – pridūrė jis.

Politikas teigė manantis, kad Seimo rudens sesija yra paskutinė galimybė priimti Civilinės sąjungos įstatymą.

„Taip, aš irgi manau, kad šita sesija yra paskutinė Civilinės sąjungos įstatymui priimti. Vertindami artėjantį rinkiminį maratoną ir matydami tai, ką apie LGBT+ žmonių teises kalba dabartinė opozicija, ryžtingus sprendimus turime daryti čia ir dabar. Ir ne kratydamiesi atsakomybės ir išsižadėdami savo pačių rinkiminių programų, o jas vykdydami“, – tikino T. V. Raskevičius.

Naujesnė Senesni