Rusijos keliu: Baltarusijoje rengiamas įstatymas, uždrausiantis „LGBT propagandą“

Baltarusija žengia teroristinės Rusijos pavyzdžiu – pradėtas rengti homofobiškas įstatymo projektas dėl administracinės atsakomybės už vadinamąją „LGBT propagandą“. Apie tai skelbia parniplus.com.

Asociatyvi Tim Bieler/unsplash.com nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Rugsėjo 12-ąją Minske surengtoje spaudos konferencijoje Generalinės prokuratūros Nepilnamečių ir jaunimo teisės aktų įgyvendinimo priežiūros skyriaus vyresnysis prokuroras Romanas Sidorenko pranešė, kad pradėtas parengti įstatymo projektą dėl administracinės atsakomybės už „netradicinių santykių propagandą“. 

Jis pažymėjo, kad įstatymo projektu bus draudžiamas „netradicinių seksualinių santykių skatinimas, lyties keitimas, pedofilija“.

R. Sidorenko taip pat pareiškė, kad šiais metais Sveikatos apsaugos ir Švietimo ministerijų specialistai į mokyklų programas pradės diegti „Šeimos gyvenimo pagrindų“ programą.

„Tai apsaugos vaikus nuo galimų nusikalstamų veikų ir neutralizuos atskirų Vakarų šalių pastangas pražūtingai skatinti netradicinius seksualinius santykius, lyties keitimą, pedofiliją “, – teigė jis.

Jarmo.net primena, kad gėjų propagandos draudimo įstatymą dar 2013 m. pasirašė ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. 

Toks Kremliaus žingsnis sukėlė tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą. 
Naujesnė Senesni