Ambicingi planai: sieks, kad Vilniuje įvyktų „Euro Pride“

Vilnius sieks 2027-aisiais surengti „Euro Pride“ renginį, socialiniame tinkle „LinkedIn“ pranešė Vilniaus miesto tarybos narė Ieva Dirmaitė. 

Vilnius | „Mr Alex Photography“/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Ji padėkojo Vilniaus merui Valdui Benkunskui „už konstruktyvų“ susitikimą su Lietuvos gėjų lygos vadovais. Pasak politikės, susitikimo metu buvo aptariama „Euro Pride“ organizavimo galimybė Vilniuje.

„Vilniaus portfolio, ypač po sėkmingų 2022 metų Baltic Pride renginių ir NATO Summito, turi realų šansą ne tik varžytis dėl galimybės organizuoti tokio masto tarptautinį renginį 2027-aisiais, bet ir laimėti. Žinoma, tam reikia eilės dalykų, bet pirmiausia atlikti daug namų darbų ir pasakyti, kad esam tose lenktynėse su kitais Europos miestais“, – savo „LinkedIn“ paskyroje rašo I. Dirmaitė.

Anot jos, sukurti prielaidas „Euro Pride“ renginiui vykti Vilniuje yra sutarta koalicijos programoje. 

„Tai didžiulis tarptautinis renginys, pritraukiantis į hostinantį miestą dešimtimis ir šimtais tūkstančių (Madrido abiem atvejais – milijonais) skaičiuojamą turistų srautą, su jais – reikšmingą finansinę injekciją į turizmo sektorių, tarptautinės žiniasklaidos dėmesį, garsius didžiųjų scenų vardus ir dar plius visas sąrašas vertingų miestui kitų dalykų“, – teigė  I. Dirmaitė.

Naujesnė Senesni