Moterys kviečiamos dalyvauti mokymuose, susijusiuose su aktyvizmu ir politiniu dalyvavimu

Šiuo metu Lietuvos parlamente moterys sudaro tik apie 29 proc. visų Seimo narių, o iš 60 savivaldybių mero pozicijas užima tik 6 moterys, pastebi žmogaus teisių naujienų portalas stebekteises.lt, kuris informuoja apie vyksiančius mokymus, susijusius su aktyvizmu bei politiniu dalyvavimu. Skelbiama, kad šie mokymai skirti aktyviu pilietiškumu, demokratiniu dalyvavimu ir žmogaus teisėmis besidominčioms jaunoms moterims.

Asociatyvi freepik.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Akivaizdu, jog politiniuose sprendimuose trūksta moterų, kurios atstovautų įvairias visuomenės grupes“, – rašoma pranešime. 

Moterys yra kviečiamos į mokymus projekte „Femme EMPOWER”, kurie suteiks joms žinių apie aktyvizmą, advokaciją, lyčių lygybę ir dalyvavimą politikoje, praneša mokymų organizatoriai.

„Mokymų metu ne tik sužinosi apie aktyvizmą, lyčių lygybę ir politinį dalyvavimą, bet ir turėsi galimybę įgytas žinias pritaikyti praktiškai. Visos mokymų dalyvės bus kviečiamos kurti tarptautinį politika besidominčių moterų tinklą kartu su partnerėmis iš kitų projekto „Femme EMPOWER” šalių. Kuriamas tarptautinis tinklas suteiks nuolatinio mokymosi galimybes: nuotolinius seminarus, pažintinį mokymosi vizitą į Islandijos sostinę Reikjaviką 2025 m. sausio mėn., vasaros mokyklą Busteni miestelyje Rumunijoje, darbinius susitikimus Briuselyje 2025 m. rudenį bei kitas tarptautines veiklas“, – skelbia VšĮ „Stebėk teises“ 

Stebekteises.lt vizualizacija

„Mokymų dalyvės taip pat turės galimybę

  • Kurti tarptautinį moterų tinklą kartu su partnerėmis iš kitų projekto „Femme EMPOWER” šalių (Lenkijos, Portugalijos, Islandijos, Rumunijos, Belgijos)
  • Dalyvauti nuotoliniuose seminaruose ir susitikimuose
  •  Vykti į finansuojamą pažintinį vizitą Islandijos sostinėje Reikjavike
  •  Vykti į finansuojamą mokslo vizitą Briuselyjs, Belgijoje“, – pažymima kvietime.

Mokymai vyks gegužės 17-19 ir 25-26 dienomis Kaune, K. Donelaičio g. 62, BLC verslo lyderių centre.

Organizatoriai pabrėžia, kad mokymų metu apgyvendinimas nesuteikiamos.

Registracija vyksta iki gegužės 5 d. 

Registracijos formą rasite čia

2020 metais įkurta organizacija „Stebėk teises“ skelbia siekianti prisidėti prie žmogaus teisių, lyčių lygybės ir nediskriminacijos užtikrinimo, plėtojimo ir visuomenės informavimo šiose srityse
Naujesnė Senesni