Nausėdai – arši Raskevičiaus kritika: „Kam gilintis, kai esi tiesiog primityvus homofobas?“

Parlamentaras Tomas Vytautas Raskevičius, reaguodamas į antros kadencijos siekiančio prezidento Gitano Nausėdos pareiškimus, jog reglamentuojant tos pačios lyties porų santykius geriausia būtų įtvirtinti artimo ryšio sąvoką Civiliniame kodekse, pažėrė jam kritikos. 

Gitanas Nausėda | O. Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„O mūsų esamas Prezidentas yra paprasčiausias diletantas, kuris šneka dalykus per trejus metus taip ir neradęs laiko įsigilinti į siūlymus dėl skirtingų šeimų teisių užtikrinimo Lietuvoje. Kam gilintis, kai esi tiesiog primityvus homofobas?“ – negailėjo pastabų savo feisbuko įraše T. V. Raskevičius. 

Pirmadienį LRT RADIJAS surengė Gitano Nausėdos ir į prezidentus taip pat kandidatuojančios premjerės Ingridos Šimonytės debatus.

Į radiją paskambinęs klausytojas Rėjus klausė G. Nausėdos, kodėl jis neįsisegė LGBTQ+ bendruomenę simbolizuojančio vaivorykštės ženklelio, nors per praėjusius rinkimus žadėjo iš solidarumo tai padaryti.

G. Nausėda komentavo besilaikantis nuoseklios pozicijos, kad tos pačios lyties porų santykius reikėtų teisiškai reglamentuoti. 

Kaip rašo lrt.lt, prezidentas pareiškė manantis, kad tos pačios lyties porų santykius geriausia yra įteisinti per Civilinio kodekso pakeitimus. G. Nausėda dėstė, kad konservatorius Paulius Saudargas registravo alternatyvų siūlymą Civilinei sąjungai – vadinamąjį Artimo ryšio įstatymą, tačiau jis buvo atmestas.

Gitanas Nausėda | O. Posaškovos/lrs.lt nuotr.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas T. V. Raskevičius išreiškė savo poziciją apie prezidento komentarus pasidalindamas Seimo kanceliarijos Teisės departamento išvadomis. Jis taip pat pažymėjo, kad Teisės departamento pastabas dėl „artimojo ryšio“ įstatymo pasirašė tuometinis departamento vadovas Andrius Kabišaitis, kuris šiuo metu eina prezidento Teisės grupės vadovo pareigas.

„Tai gal gali ponas Kabišaitis paaiškinti savo viršininkui, kodėl negali tauzyti teisinių nesąmonių ir dėl to nekompleksuoti. Ar negali?“ – klausė T. V. Raskevičius. 

Šiose išvadose teigiama, kad vadinamojo Artimo ryšio „projektu siūloma įtvirtinti naują institutą, tačiau kartu su projektu nepateikiami kitų įstatymų projektai, kurie numatytų artimo ryšio buvimo teisines pasekmes, artimo ryšio siejamų asmenų teises ir pareigas, kylančias iš artimo ryšio, todėl visapusiškai ir išsamiai įvertinti teikiamu projektu siūlomo teisinio reguliavimo nėra galimybės“. 

Išvadose taip pat teigiama, kad iš P. Saudargo siūlomo projekto nėra aišku, kokie asmenys būtų priskiriami šeimos nariams. 


Lietuvos prezidento rinkimai vyks gegužės 12-ąją.
Naujesnė Senesni