Dėl kunigo išsakytų žodžių apie LGBTQ+ asmenis svarstoma kreiptis į teisėsaugą

Ketvirtadienį paviešintame vaizdo įraše užfiksuotas kunigo pamokslas, kurio metu dvasininkas LGBTQ+ asmenis vadina iškrypėliais ir taip galimai kursto neapykantą. Šiuo metu yra sprendžiama dėl šio atvejo kreiptis ir į teisėsaugos pareigūnus.

Jarmo.net koliažas

Lietuvos žmogaus teisių centro komunikacijos atstovė Jūratė Juškaitė portalui jarmo.net teigė, kad kol kas dėl šio atvejo yra tikslinamos aplinkybės, o jeigu pranešėjas sutiks, vaizdo įrašas buvo perduotas teisėsaugai.

„Ar šiuo atveju turi būti taikomos ir teisinės priemonės, matyt, atsakyti gali teisėsauga. Žmogaus, kuris atsiuntė mums šį video, paprašėme užpildyti pranešimą mūsų pranešimo platformoje nurodant visas reikšmingas aplinkybes", - teigė ji.


Ketvirtadienį paviešinus vaizdo įrašą, kilo pasipiktinimo banga. „Video pasidalinome labiau tam, kad atkreiptume dėmesį į egzistuojančią problemą - tai yra dalies kunigų skleidžiamą neapykantą LGBT bendruomenės atžvilgiu", - sakė žmogaus teisių aktyvistė. 

J. Juškaitė pabrėžė, kad Lietuvos žmogaus teisių centras stebi viešąją erdvę. „Taip pat neretai sulaukiame ir savo sekėjų klausimų ar pasidalinimų, kuriuose jie klausia, ar kunigai turi būtent taip atsiliepti apie LGBT bendruomenę. Mūsų požiūriu, gali išsiskirti nuomonės dėl LGBT asmenų lygiateisiškumo klausimų, tačiau kiekvienas žmogaus orumas yra prigimtinis ir neturėtų, o tuo labiau autoritetą turintys asmenys, kėsintis į jį", - įsitikinusi J. Juškaitė. 

Vaizdo įrašas, kaip matyti ekrane, padarytas dar praėjusių metų gruodžio 23 dieną Kretingoje esančioje Pranciškonų gimnazijoje.

Jarmo.net kreipėsi į Klaipėdos apskrities policiją prašydami informuoti, ar policija anksčiau sulaukė pranešimo. 

„Kaip informavo Kretingos r. PK viršininkas, kol kas į policiją niekas su tokiu pranešimu nesikreipė", - atsakyme teigė Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.
Naujesnė Senesni