Peticijos prieš LGBTQ+ sulaukė komiko O. Šurajevo atsako

„Mes, laisvos Lietuvos piliečiai, teikiam peticiją”, - skelbiama populiaraus satyros kanalo 1k.lt „Facebook” puslapyje, kuriame šįkart pašiepiami peticijas prieš LGBTQ+ bendruomenę kurpiantys, visuomenės veikėjais besiskelbiantys žmonės.

Jarmo.net koliažas



Vasario mėnesį socialiniuose tinkluose pradėjusi plisti peticija prieš tai, kad homoseksualios orientacijos neslepiantis parlamentaras Tomas Vytautas Raskevičius toliau užimtų Žmogaus teisių komiteto pirmininko postą, sulaukė daug kritikos, tiesa, valdžios atstovai šios peticijos turinio išvis buvo linkę nevertinti. Visai neseniai VšĮ Laisvos visuomenės institutas paskelbė dar vieną peticiją – šįkart prieš partnerystės įstatymo priėmimą.

Panašu, kad į tai nusprendė sureaguoti ir komikas Olegas Šurajevas, „Facebook” puslapyje 1k.lt paskelbęs dar vieną peticiją, kurioje, pavyzdžiui, pasisakoma už teisę tradicinėms šeimoms klausytis muzikos, kurią sukūrė gėjai, taip pat – už teisę referendumo būdu nuspręsti, kiek dabar valandų. 

Tačiau peticijoje esti ir prieštaravimų tos pačios lyties buvimui, nes lytys turi būti skirtingos, taip pat prieštaraujama netradiciniams homoseksualiems santykiams, nes peticijos autoriai yra tik už „tradicinį seną gerą homoseksualumą!”

„Peticija Lietuvos valdžiai visiškai nesvarbi! Padės tik revoliucija ir politinis perversmas! Lietuviai, laikas atsibusti, rinkimes rytoj prie Katedros aikštės, kartu mes nuversime tą valdžią! Už tradiciškai iškpetą kugelį”, - ironizavo vienas peticijos komentatorių.

Kitas vartotojas paskelbė, kad peticija jau surinko virš 3 mln. parašų – taip buvo išjuokiami parašus prieš T.V.Raskevičių rinkę veikėjai, suskaičiavę virš 300 tūkst. pasirašiusiųjų.


Tai - ne pirmas kartas, kai O. Šurajevas reaguoja į homofobiškai pasisakančią visuomenės dalį. Sausio 15 dieną paskelbtame vaizdo įraše „Youtube" kanale jis, apsimesdamas žurnalistu, kalbino LGBTQ+ asmenis užgauliai išvadinusį Viktorą Uspaskichą. 

2019 metais komikas dalyvavo prie LRT vykusiame mitinge, kuriame jis kaip reikiant išerzino „tradicinių vertybių šalininkus", o galiausiai buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Pasirašyk!

Posted by 1K.lt on 2021 m. vasario 22 d., pirmadienis
Naujesnė Senesni