Elliotas Page - ant „Time" viršelio: prakalbo apie baimę, sumišusią su džiaugsmu būti savimi

Gruodžio mėnesį aktorius Elliotas Page atsiskleidė esąs translytis. Neseniai pasirodžiusiame interviu „Time" žurnale vaikinas atskleidė, kad vyriškos lyties troško būti jau 9-erių metų - tąkart jis apie tai pranešė mamai.

Jarmo.net koliažas

Aktorius pasakojo ilgai ieškojęs savo tapatybės ir nė nepamena, nuo kada jam ėmė kilti šie klausimai, tačiau tuo metu jis buvo itin jaunas.

Augdamas Škotijoje, E. Page save išlaisvindavo žaidimuose - jis jausdavosi kaip berniukas. 9-erių metų nusikirpęs trumpai plaukius, E. Page pasakojo jautęsis vyriškai. Būtent tuo metu aplinkiniai ėmė pastebėti Ellioto kitoniškumą.

Tačiau džiaugsmas, kurį suteikė lytinės tapatybės išraiška, netruko ilgai tuo metu, kai vaikinas pradėjo savo vaidybinę karjerą. Pavyzdžiui, būdamas 10 metų, E. Page teko vadinti merginą ir nešioti peruką.

Aktorius, išgarsėjęs „Netflix" seriale „The Umbrella Academy", teigia jaučiantis dėkingumą jo tapatybę priėmusiems žmonėms, tačiau kartu jis pabrėžė, kad šį jausmą ilgą laiką lydėjo ir didelis nerimas, baimė.

E. Page interviu pasakojo, kad atsiskleisdamas žinojo, jog susidurs ne tik su palaikymu ir meile, bet ir neapykanta. „Iš esmės taip ir nutiko", - konstatavo vaikinas.

Kita vertus, jis teigė nė nenujautęs, kokią stiprią įtaką jo atsiskleidimas padarys visuomenei ir LGBTQ+ žmonėms.

Interviu „Time" žurnalui, E. Page pasakojo, kad translytiškumas yra „sudėtinga kelionė ir nuolatinis procesas". 

Parengta pagal „Time Magazine" 

Naujesnė Senesni