Europos Sąjunga tapo LGBTQ+ laisvės erdve

Lenkijoje egzistuojant homofobiškiems įstatymams, pagal kuriuos šios šalies regionai skelbiasi „laisvomis nuo LGBT zonomis", Europos Sąjunga tapo LGBTQ+ laisves erdve - taip ketvirtadienį nusprendė Europos Parlamentas reaguodamas į tam tikrose šalyse sunkėjančią žmogaus teisių padėtį.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


Apie tokį sprendimą jarmo.net pranešė dar jį svarstant. Apie tai galite skaityti šioje publikacijoje: Lenkijai ketinant visiškai uždrausti „pride" eitynes, Europa rengia griežtą atsaką

Skelbiama, kad taip yra siunčiamas signalas tokioms šalims kaip Vengrija ir Lenkija, kad jų viduje vykdomos priemonės, kuriomis ribojamnos LGBTQ+ asmenų teisės, bendrijoje yra nepriimtinos.

Toks sprendimas yra simbolinis, tačiau juo raginama Europos Komisiją imtis visų turimų priemonių, įskaitant ir sutarties su ES pažeidimo procedūrą, finansavimo mažinimą šalims, neužtikrinančioms žmogaus teisių.

Ši Europos Parlamento rezoliucija yra skirta dar labiau spausti Europos Komisiją imtis konkrečių veiksmų, kad būtų sustabdytos Lenkijos dešiniųjų PiS Vyriausybės ir kitų Vidurio ir Pietryčių Europoje esančių šalių vykdomos diskriminacinės priemonės.

Dar 2020 metais pasakytoje savo kalboje Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen paskelbė, kad „zonoms be LGBT mūsų sąjungoje nėra vietos“

Europos Parlamento rezoliucijoje daugiausia dėmesio skiriama Lenkijai, tačiau pabrėžiami neigiami pokyčiai ir kitose ES šalyse: tarp jų - praėjusiais metais priimtas Vengrijos įstatymas, kuriuo faktiškai draudžiamas teisėtas lyties pripažinimas transeksualiems asmenims.
Naujesnė Senesni