Genocido centro direktoriui neįtiko homoseksualūs žmonės: apkaltino, kad leftistai jį siekia nuversti

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) vadovas Adas Jakubauskas įsitikinęs, kad jo atleidimo iš užimamų pareigų siekia „leftistinių pažiūrų" grupės, be to, jam užkliuvo ir tos pačios lyties asmenų poros. „Atvejai, kai jaunoji karta išrenkama į parlamentą, turi savo pasekėjų, stengiasi visas šias leftistines pažiūras – vienalytes santuokas, narkotikų dekriminalizaciją ir taip toliau įdiegti Lietuvos visuomenėje", - televizijai sakė jis kovo mėnesį, tačiau vėliau už tokius žodžius atsiprašė.

Reportažą kurį laiką buvo galima pamatyti „Youtube" kanale, tačiau dabar jis jau ištrintas | Ekrano nuotr.

 
A. Jakubauskas pastaruoju metu kaltinamas tuo, kad vykdo prieš dalį centro darbuotojų spaudimą, mobingą, o iš centro buvo atleista viešai abejones dėl įstaigos vadovybės išreiškusi dr. Mingailė Jurkutė, kuri prakalbo apie mėginimus politizuoti centro tyrimus.

Nuo praėjusių metų vasaros jam vadovaujantis A. Jakubauskas gali būti atleistas - tai parlamentui praėjusį penktadienį pasiūlė Seimo valdyba.

Žurnalistas ir apžvalgininkas Rimvydas Valatka įsitikinęs, kad A. Jakubauskas netinka toliau vadovauti LGGRTC.

„LGGRTC vadas Jakubauskas Ukrainos totorių televizijoje pavarė kalbos smarkiau nei koks apmokamas Putino trolių fabrikėlio tarškutis. Geijropa bloga, Seimo dauguma bloga, Vilniaus universitetas blogas, Lietuvos istorikai blogi, jį persekioja gėjai ir leftistai.

Tai jei iki šiol dar buvo galima kaip nors abejoti dėl to, kad šitas žmogus netinka vadovauti žmonėms apskritai, dabar jį tiesiog būtina atleisti, kaip antivalstybinį elementą, kuris laisva valia tapo hibridinio Kremliaus karo su Ukraina ir Europos Sąjunga kareivuku", - įsitikinęs apžvalgininkas.

Ekrano nuotr.


Europarlamentarė Rasa Juknevičienė teigė, kad A. Jakubausko atsakymai televizijos žurnalistai ją tiesiog pribloškė. Ji atkreipė dėmesį, kad centro direktorius itin nepagarbiai atsiliepė ir apie dr. M. Jurkutę pavadinęs ją „mergužėle".

„Taigi, interviu buvo apie p. A. Jakubausko bėdas Lietuvoje. Žurnalistė klausė, kas vyksta, kodėl jo vadovavimas LGGTC sukėlė įtampas Lietuvoje.

Atsakymai buvo tiesiog pribloškiantys - apie iš Europos atėjusią leftistinę politiką, apie vienalytes partnerystes, apie rinkimus laimėjusį jaunimą, apie „mergužėlę” (suprask, Mingailę Jurkutę), keliančią bangas LGGTC, apie keičiamą požiūrį į Holokaustą (???), apie tai, kad jis pats jau tapo simboliu (?!), kad jis dirbs, nes Seimas neišdrįs jo pakeisti <...> Ir tai buvo pasakojama Ukrainoje transliuojamoje TV, šalyje, kur Kremliaus propaganda prieš ES remiasi būtent tokiais pačiais naratyvais apie leftistinę „Geyropą”, apie žlugdomas šeimos vertybes ir kur diegiama, kad tik Kremlius gali apginti tradicinę Ukrainą. Tas pats ir Moldovoje, ir Sakartvele.

Tai pasakoja žmogus, pats iš ES šalies, taigi, ant kieno malūno vanduo, spręskite patys", - teigė politikė. 

Ekrano nuotr.


Šiuo metu vaizdo įrašas su A. Jakubausko komentarais televizijai iš „Youtube" platformos jau pašalintas.

Portalas kauno.diena.lt teigia, kad A. Jakubauskas iš pareigų trauktis neketina, tačiau dėl savo žodžių jis atsiprašė. 

„Atsiprašau dėl šito pasisakymo, buvau pagautas gatvėje, kada ėjau namo, kada grįžau namo, iš tiesų, buvo techniniai nesklandumai. Visi esame pavargę. Esu ujamas du mėnesius. Ko gero, peržiūrėjęs šį įrašą, turiu pripažinti, kad man irgi buvo pačiam nesmagu. Bet supraskite, kad esu du mėnesius persekiojamas“, –kauno.diena.lt cituoja A. Jakubauską.
Naujesnė Senesni