Aktorė K. Winslet siunčia žinią filmo apie dviejų moterų meilę kritikams

Iš Jungtinės Karalystės kilusi aktorė Kate Winslet, atlikusi vaidmenį lesbiečių meilės dramoje „Ammonite“, pasakojo, kad susidūrė ir su piktomis, itin kritiškomis žiūrovų reakcijomis vien dėl to, kad filme pasakojama apie tos pačios lyties asmenų meilę vienas kitam. 

Kadras iš filmo „Ammonite"

Tai, anot aktorės, tik dar geriau atskleidžia, kaip svarbu nepamiršti kalbėti apie „Queer" žmones, kad baimės ir mitai, gaubiantys LGBTQ+ temą, visuomenėje būtų išsklaidyti. 

Mylinčių moterų istorija

Dramos „Ammonite" siužetas sukasi apie britų paleontologinės Mary Anning (vaidina K. Winslet) ir Charlottes Murchison (vaidina Saoirse Ronan) meilės istoriją, nutikusią XIX amžiuje.

Filme vaizduojamas emocinis orų fonas: šerkšnas, kartais kylančios audros, vyrauja niūrus aplinkos šaltis. Meilės istorija susipina su plačios Didžiosios Britanijos kraštovaizdžiu, dažnai pagrindinės filmo veikėjos matomos Dorseto pakrantėje netoli uosto. 

Režisieriaus Francis Lee darbą įvertinęs „The Guardian" filmų kritikas Markas Kermode teigia, kad filme pateiktas galingas ir iškalbingas dviejų mylinčių moterų paveikslas, o seksualinė orientacija tampa ne tokia svarbi kaip klasė ar lytis. 


Ne visi veikėjai turi būti heteroseksualūs

Aktorė K. Winslet teigė besitikinti, kad filmuose tos pačios lyties žmonių meilės ryšio atspindėjimas taps įprastu reiškiniu ir dėl to nereikės baimintis, slapstytis ar dvejoti.

Tuo metu pats filmo režisierius Francis Lee taip pat atskleidė, kad susidūrė su dalies kritikų ir net žiniasklaidos priemonių spaudimu, kai nusprendė pavaizduoti dviejų mylinčių moterų istoriją. 

F. Lee tikino nesuvokiantis, kodėl pasakodamas apie istorinius laikus visus veikėjus turi vaizduoti taip, tarytum tais laikais jie tebuvo tik heteroseksualios orientacijos.

Naujesnė Senesni