Marius P. E. Martynenko įsiamžino su makiažu: „Vaivorykštėje telpa septynios spalvos - geltona, žalia, raudona irgi tarp jų"

Poetas Marius Povilas Elijas Martynenko reiškia palaikymą LGBTQ+ bendruomenei. Vyras viešai dalijasi itin pikantiška nuotrauka. Įraše menininkas užsimena ir apie tai, kad visos Lietuvos trispalvės spalvos - geltona, žalia, raudona - yra ir vaivorykštė. Šiais žodžiais M. P. E. Martynenko užsiminė apie praėjusį penktadienį Vilniuje požeminėje perėjoje trispalvės spalvomis uždažytą vaivorykštės piešinį - tąkart tokiais veiksmais nacionalistai pademonstravo norą nutildyti LGBTQ+ bendruomenę.  

M. P. E. Martynenko | Asmeninio archyvo nuotr.


„Štai mano nuotrauka iš labai asmeninio archyvo", - savo „Facebook" paskyroje rašo jis.

Menininkas teigė gyvenantis tokiame „socialiniame burbule", kuriame nėra neapykantos, agresijos, patyčių. „O tada, kaip sakydavo diedukas - pyst ir pavasaris - iškyla situacija ir pamatai, kiek daug šūdo aplinkui.

Kad ir kokios būtų mažumos - etninės, seksualinės, politinės ar kt. - mūsų elgesys su visų jų nariais parodo tautos mentalitetą ir šiandien jis atsiskleidžia kaip gan piktas ir nepakantus.

Suprantu, kad facebook'o post'ais nieko nelaimėsim,. Bet visi perversmai mintyse ir visuomenėse prasideda nuo to, kad žmonėms kyla mintys, jos virsta žodžiais, šie virsta veiksmais - veiksmai - įpročiais, o šie lemia likimą", - aiškino menininkas.

M.P.E.Martynenko pasiuntė palinkėjimą. „Linkiu, kad šiais nelinksmais laikais būtų linksmiau. Vaivorykštėje telpa septynios spalvos - geltona, žalia, raudona irgi tarp jų", - įkvepiančiame įraše teigė poetas.

Štai mano nuotrauka iš labai asmeninio archyvo. Norėčiau išreikšti palaikymą Lietuvos LGBT bendruomenei. Šiaip va...

Posted by Marius Povilas Elijas Martynenko on 2021 m. kovo 22 d., pirmadienis
Naujesnė Senesni