Tariamai gindama vaikų teises, Lenkijos valdžia aiškinsis, kas su kuo miega

Lenkijos valdančioji politinė partija PiS ketina panaikinti galimybę tos pačios lyties poroms įsivaikinti vaikus. Taip būtų suduotas dar vienas smūgis LGBTQ+ asmenų Lenkijoje teisėms. Apie tokį sprendimą prakalbta po to, kai Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, skelbiančią Europą LGBTQ+ laisvės zona.

Asociatyvi pexels.com nuotr.

Pagal Lenkijos įstatymus, tos pačios lyties poroms šiuo metu neleidžiama įsivaikinti, tačiau kai kurios poros galėjo apeiti diskriminacinę politiką. Vienam iš partnerių tereikėdavo nurodyti, kad įsivaikina kaip vienas asmuo. 

PiS partija, kurios valdymo kertiniu akmeniu tapo neapykanta prieš LGBTQ+ žmones, paskelbė, kad ji iš dalies pakeis įstatymą, siekdama užtikrinti, kad jokios tos pačios lyties poros negalėtų įvaikinti.

„Mes ruošiamės pokyčiams, kad (...) žmonės, gyvenantys kartu su tos pačios lyties asmenimis, negalės įsivaikinti vaiko“, - naujienų agentūrai „Reuters" sakė Lenkijos teisingumo viceministras Michalas Wojcikas.

Pagal naująjį įstatymą, įvaikinimo agentūros bus priverstos skirti „ypatingą dėmesį“ vienišiems pareiškėjams, kad įsitikintų, jog jie nepalaiko santykių su pačios lyties asmenimis.

Lenkijoje žmogaus teisių padėtis tampa vis labiau įtempta. Dar iki 2020 metų vasario trečdalis šalies regionų pasiskelbė „zona be LGBT“.

Tų pačių metų liepą Andrzejus Duda buvo perrinktas Lenkijos prezidentu, o rinkiminės kampanijos metu jis ne kartą pasisakė prieš LGBT + bendruomenę, lygindamas ją net su komunizmu. Prezidentas pažadėjo kovoti prieš „LGBTQ+ idealogiją".

Reaguodamas į išpuolius prieš LGBTQ+ asmenis Lenkijoje, Europos parlamentas ketvirtadienį priėmė simbolinę rezoliuciją, kurioje paskelbė, kad Europa yra LGBTQ+ laisvės erdvė. 

Rezoliucijoje teigiama, kad LGBTQ+ žmonės visoje bendrijoje gali „laisvai gyventi ir viešai kalbėti apie savo seksualinę orientaciją ar lytinę tapatybę nebijodami netolerancijos, diskriminacijos ar persekiojimo“.

Naujesnė Senesni