Bažnyčios atstumtas biseksualus jaunuolis paguodą rado baltų glėbyje

Viename Klaipėdos apskrityje esančiame provincijos miestelyje gyvenantis 17-metis Kornelijus (vardas pakeistas, redakcijai žinomas) sako, kad tikėjimas jam svarbus nuo mažų dienų. Tiesa, jaunuolis paauglystėje suprato esanti biseksualios orientacijos. Vaikinas teigė, kad pastaruoju metu vis labiau girdima kai kurių katalikų kunigų kritika neheteroseksualiems žmonėms jį atbaidė nuo katalikiško tikėjimo. Jis nusprendė nusigręžti nuo Katalikų bažnyčios, tačiau tikėti aukštesnėmis jėgomis nesustojo.

Kornelijus nusprendė ieškoti kito tikėjimo | Asociatyvi gettyimages.com nuotr.


Jaunuolis turi savo nuomonę apie Biblijos mokymą, kuriuo remiasi krikščionys. 

„Kalbant apie Kristų, jis nemokė nekęsti. Jis mokė mylėti. Kristus iš esmės sakė žmonėms, kad mylėti reikia visus. Prisiminkime jo garsiąją frazę: „Kas be nuodėmės, tegul meta į mane akmenį". Deja, tačiau iš Katalikų bažnyčios akmenys į homoseksualios, biseksualios ar kitos neheteroseksualios orientacijos žmones mėtomi tikrai dažnai", - apgailestavo Kornelijus.

17-metis vaikinas pasakojo, kad jam yra svarbus tikėjimas - jame randa ramybę, paaiškinimus apie tam tikrus gyvenimo dėsnius.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


„Man teikia džiaugsmą žinojimas, kad yra jėgos, kurios atlygina visiems pagal tai, ko jie verti. Deja, tačiau ši katalikiška religija, kai esi neatitinkantis standartų, tave vis kritikuoja, nors, regis, nedarai kažko blogo. Aš nemanau, kad buvimas kitos orientacijos yra nuodėmė. Tačiau kai kurie Bažnyčios hierarchai mano kitaip. Jie sako, kad tavo siela yra savaime bloga. Nejaugi? Kristus to nesakė", - stebėjosi jaunuolis.

Augdamas mokytojų šeimoje, Kornelijus nuo mažų dienų buvo pratinamas prie katalikybės - tėvų buvo vedamas į Bažnyčią, klausėsi mišių, mokykloje lankė tikybos pamokas.

„Tačiau suprasdamas, kad negaliu atitikti Bažnyčios diktuojamų standartų, kurį laiką buvau palūžęs. Tai labiau teikė daug skausmo, o ne ramybės. Buvau labai pasimetęs", - pasakojo vaikinas.

Ypač sunkumai prislėgė šiais metais, itin suaktyvėjus visuomenės diskusijoms apie LGBTQ+ bendruomenę. Iš Bažnyčios sklindantys kaltinimai homoseksualiems ar biseksualiems žmonėms galiausiai Kornelijų privertė nusigręžti nuo jos.

Kristus mokė mylėti, o ne nekęsti, įsitikinęs jaunuolis | Asociatyvi pexels.com nuotr.


„Jau net nepamenu, kada paskutinį kartą buvau savo miestelio bažnyčioje. Negaliu pakelti minties, kad joje žmonės man gali būti tokie priešiški", - apgailestavo jis.

Kornelijus nusprendė ieškoti kito tikėjimo ir galiausiai jį rado. Vaikinas susidomėjo senuoju lietuvių tikėjimu - baltų religija.

„Tiek Lietuvos, tiek kitose kultūrose visuomet buvo įvairių orientacijų žmonių. Aš manau, kad tiek homoseksualumas, tiek biseksualumas yra tam tikros mūsų kultūros dalis. Baltų religijai priklausantys žmonės nėra smerkiami dėl to, kad yra kitokios orientacijos nei dauguma. Tai nuostabu būti priimtam tokiu, koks esi", - pasakojo jis.

Šis tekstas - tai istorijų ciklo „(Ne)nuodėmė dalis". Daugiau istorijų galite perskaityti čia: „Ne nuodėmė": apie tuos, kurie renkasi meilę

Naujesnė Senesni