Jaunas modelis laužo stereotipus: maudymosi kostiumėliai neprivalo būti tik vyriški ir moteriški

21-erių metų amerikietis Lewisas Freese'as iš Mineapolio pretenduoja tapti pirmuoju „Queer" vaikinu, laimėjusiu 57-erių metų istoriją skaičiuojančio žurnalo „Sport Illustrated" maudymosi kostiumų konkursą. Šiuo dėl laimėjimo varžosi jau tik 15 dalyvių ir šis vaikinas - vienas iš jų. 

Jarmo.net koliažas | Lewis Freese (Instagram nuotr.)

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net



Po virtualiai įvykusios atrankos konkurse „Sports Illustrated Swim Search“ dalyvaujantis modelis, kuris  save indetifikuoja kaip „gender fluidity" arba kitaip tariant - kintančios lytinės tapatybės, yra vienas iš 15-kos konkurso finalininkų, iš kurių 6 bus atrinkti į žurnalą „Sports Illustrated“.

„Aš esu labai dėkingas, kad galiu būti grupėje finalistų, kurie visi skleidžia skirtingą žinią, bet turi tą patį tikslą - siekti lygybės", - dėstė L. Freese'as.

Modelis pasakojo, kad anksčiau kartkartėmis jautėsi itin pasimetęs dėl savo lytinės tapatybės

„Kai augau, aš visuomet jaučiau spaudimą slopinti bet kokį savo moteriškumą, tačiau „Sports Illustrated" maudymosi kostiumėliai man suteikdavo pasitikėjimo. <...> Žmonėms reikėtų žinoti, kad jausti tiek vidinius, tiek išorinius pokyčius dėl savo tapatybės yra normalu. Kasdien, išmėgindami ką nors nauja, galite atrasti save", - kalbėjo vaikinas. 

Anot modelio, maudymosi kostiumėliai gali padėti žmogui išreikšti save, įkūnyti asmenybę. 

„Maudymosi kostiumėliai yra viena dažniausių dvilytės (moteriškos arba vyriškos, - jarmo.net) formos drabužių, tačiau aš manau, kad „Sports Illustrated" maudymosi kostiumėliai iš naujo apibrėžia tikrąją jų prasmę", - įsitikinęs L. Freese'as. 

Anot jo, žmonės savo lytį arba seksualinę orientaciją atskleidžia labai skirtingai ir įvairiai. Mados pasaulyje, dėstė modelis, vis dažniau pastebimi nedvilytės formos rūbai arba maudymosi kostiumai, kurie neįpareigoja asmens savo lytinės tapatybės išreikšti vyriškai arba moteriškai.



Parengta pagal „Popsugar.Fashion" ir PinkNews

Naujesnė Senesni