Paraginta atlyginti žalą valstybei, buvusi lygybės sergėtoja tyli

Praėjusį mėnesį Seime prisiekė naujoji lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė. Sulig ta akimirka pareigas baigė eiti Agneta Skardžiuvienė - dabar jau buvusi Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos vadovė. Paskutinę darbo dieną ji nesuskubo atsakyti į portalo jarmo.net jau prieš kurį laiką pateiktą užklausą, ar ruošiasi atlyginti tūkstančius eurų siekiančią žalą valstybei, kuri patirta po to, kai kontrolierė neteisėtai atleido skyriaus vedėjo mobingą patyrusį buvusį tarnybos darbuotoją.

Agneta Skardžiuvienė | Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos nuotr.


Atlyginti bylinėjimosi metu patirtą žalą jai kovo 24 dieną rekomendavo Seimo valdyba. Tai A. Skardžiuvienė turėjo padaryti iki balandžio 3-osios. 

Jarmo.net jau rašė apie tai, kad A. Skardžiuvienei vadovaujant iš tarnybos buvo atleistas Mindaugas Kluonis, tokį sprendimą skundęs teismui. Buvo pripažinta, kad darbuotojas, prieš tai patyręs tuometinio savo tiesioginio vadovo Tomo Vytauto Raskevičiaus mobingą, taip pat be pagrindo nušalintas nuo su LGBTQ+ bendruomene susijusio projekto, atleistas neteisėtai, jam privalu išmokėti priverstinę pravaikštą.

Tiesa, prasidėjęs teisinis ginčas tarp tarnybos ir M. Kluonio patuštino valstybės biudžetą - procesams teismuose lėšos buvo skiriamos iš mokesčių mokėtojų pinigų, o darbuotojui bylą laimėjus, tarnybai teko atlyginti ir jo patirtas bylinėjimosi išlaidas. 

Seimo valdybai nusprendus rekomenduoti A. Skarždiuvienei iš savo kišenės atlyginti žalą valstybei, jarmo.net suskubo pasiteirauti dabar jau buvusios kontrolierės, ar ji ruošiasi tai padaryti. 

Į kovo 29 dieną elektroniniu paštu nusiųstą užklausą  A. Skardžiuvienė atsakyti neskubėjo.

Balandžio 1-ąją 10 valandą prisiekė naujoji lygių galimybių kontrolierė B. Sabatauskaitė. Tiesa, prieš ceremoniją jarmo.net tarnyboje pasiteiravo, ar būtų galima tikėtis kadenciją baigiančios A. Skardžiuvienės atsakymo.

Tarnybos atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė telefonu teigė, kad jai užduotis pateikti atsakymo šiuo klausimu taip pat nebuvo pavesta. 

Ji teigė paraginsianti A. Skardžiuvienę atsakyti.

Tačiau iki šiol jokio atsakymo jarmo.net iš A. Skardžiuvienės taip ir nesulaukė. 
Naujesnė Senesni