Laura Blaževičiūtė: „Man nesuvokiama protu, kaip atsitinka tokie dalykai, kas šiandien vyksta mano šalyje"

Aš užaugau „tradicinėje" šeimoje. Mama, tėtis, dešimt metų jaunesnis brolis. Du augintiniai, kaip tyčia, katė ir šuo. Mano giminėje net šiai dienai nėra „netradicinių" porų.

Laura Blaževičiūte | Asmeninio archyvo nuotr.

 

Laura Blaževičiūtė

žurnalistė


Per visą laikotarpį, kai žinojau apie LGBTQ+, tas faktas, kad jie egzistuoja, nesutrukdė mano šeimos egzistavimui. To nekeičia net faktas, kad aš pati (kaip ir daugelis mūsų) VIS DAR esu savęs ieškojimuose. Ir būsiu visą gyvenimą, nes nejaučiu poreikio savęs talpinti į vieną ar kitą rėmelį.

Nepaisant to, kad mano ir mano artimųjų nuomonė LGBTQ+ klausimais skiriasi, nei vienam iš jų net nekilo mintis eiti kažko ginti. Nes...mūsų niekas nepuola.

Man nesuvokiama protu, kaip atsitinka tokie dalykai, kas šiandien vyksta mano šalyje. Negaliu suprasti, kaip konkrečiai kito žmogaus veiksmai JO PATIES asmeniniame gyvenime gali kažkam trukdyti, o tuo labiau - griauti šeimas.

Galėčiau pafilosofuoti apie tai, kad kaip tik tradicijų gynėjai yra tie, kurie užkirtinėja kelią kurtis šeimoms. Vienalytėms šeimoms. Mylinčioms šeimoms. Bet nematau tam didelio tikslo.

Noriu gyventi pasaulyje, kuriame žmogaus teisės nėra traktuojamos kaip pyragas, kurio atriekus, kitiems skirta dalis sumažėja. Mano pasaulyje vietos užtenka kiekvienam. Mano pasaulyje niekas neturi kentėti ir bijoti būti savimi.

„Love is not a choice" (lt. meilė nėra pasirinkimas, - jarmo.net)

Nuotraukos iš 2019 ir 2020 „Pride" renginių.

Laura Blaževičiūte | Asmeninio archyvo nuotr. 


P. S. Tarp kitko, šioje nuotraukoje matosi mano sužadėtuvių žiedas. Tuoksiuosi su vyru. Padarius šitą foto, žiedas neištirpo ir niekur nedingo, o mano būsimos šeimos neištiko pavojus. 



Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni