Londone išpravardžiuota vaikinų pora sulaukė ne tik LGBTQ+ bendruomenės, bet ir policijos palaikymo

24-erių Joshas Barnettas gegužės 11-ąją, antradienį, susitiko su savo vaikinu Natanu (21 m.) netoli prekybos centro Londone. Tai, kas įvyko vėliau, porą gerokai šokiravo. Tačiau šis įvykis pademonstravo ir Jungtinės Karalystės policijos pareigūnų atkaklumą bei profesionalumą tiriant homofobiškus išpuolius.

Joshas Barnettas ir Natanas | Asmeninio archyvo nuotr.



Parengta pagal PinkNews, jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Eidami gatve, vaikinai pastebėjo, kaip prie jų kažkas netikėtai prisiartino ir ėmė spjaudytis.

„Mes atsisukome pasižiūrėti į žmogų, kuris spjovęs į mus pradėjo mus įžeidinėti. <...> Buvau ir sukrėstas ir neįtikėtinai piktas. Aš nufilmavau jį", - pasakojo vienas iš užpultų vaikinų.

Įvykio metu pora buvo pavadinta „purvinais homoseksualais".

Nors užpuolikas pabėgo iš įvykio vietos vos Barnettui pradėjus jį filmuoti, tačiau sukrečiantis įvykis, paskelbus jo įrašą socialiniuose tinkluose, sukėlė pasipiktinimų laviną ir atkreipė policijos pareigūnų dėmesį. 

Dienos metu vien dėl to, nes ėjo susikibę už rankų, iškoneveikti vaikinai anksčiau teigė niekada nepatyrę nieko panašaus.

„Tiesiog negalėjome tuo patikėti “, - sakė jie.

Tą pačią dieną Barnettas paskelbė įrašą „Twitter", medžiaga ėmė žaibiškai plisti, o vaikinus užplūdo gausybė palaikančių žinučių.

„LGBTQ + bendruomenės parama buvo didžiulė, - sakė Barnettas - Tai tikrai parodė tiek Natanui, tiek man, kad mūsų bendruomenėje yra daug meilės ir rūpesčio vienas kitu, pasijautėme ne vieni".

Pasidalijusi vaizdo įrašu „Twitter“, Metropoliteno policija kreipėsi į vaikinus ir paprašė pateikti oficialų skundą.

Asociatyvi Ethan Wilkinson/Unsplash nuotr.


„Kai nuvykau į Vimbldono policijos komisariatą, su manimi buvo elgiamasi visiškai pagarbiai ir apgalvojant, kas nutiko, - sakė Barnettas. - Pareigūnas paėmė iš manęs oficialų pareiškimą, o per kitas dienas aš buvau nuolat informuojamas apie tai, ką jie darė tiek elektroniniu paštu, tiek telefonu. Aš nusiunčiau jiems turėtą vaizdo įrašą, kurį jie dabar išplatino savo sistemoje tikėdamiesi, kad kas nors užpuoliką atpažins".

Nors įtariamasis dar nėra susektas, tačiau tyrimas tęsiasi.




Naujesnė Senesni