Rasa Žilinskaitė-Taner. Mane užp*so

Mane užp*so, kad aš, kaip Lietuvos pilietis, kad mano draugai, kurie gyvena Lietuvoje, ir visi kiti LGBTQ+ asmenys, turime kentėti. 

Rasa Žilinskaitė-Taner | Asmeninio archyvo nuotr.

Rasa Žilinskaitė-Taner

redakcija@jarmo.net


Man žiauriai nusibodo, kad aš turiu gražiai šnekėti su žmonėmis, kurie mane laiko mažiau žmogumi, mažiau vertu teisių, kurie galvoja, kad aš sergu.

Kodėl aš turiu gražiai „diskutuoti”, „ieškoti kompromiso” su žmogumi, kuris pila purvą ant manęs ir mano draugų? Kuris man pasakoja, kaip veikia biologija ir mokslas, bet tuo pačiu netiki tuo, ką jam vis kartoja mokslininkai?

Kodėl žmonės, kurie negali teisingai panaudot žodžio „genderizmas", bėga svarstyti mano teisių? Kodėl jie prisidengia Lietuvos vėliava ir vyčiu apsimesdami, kad kalba už visą Lietuva? Kodėl Lietuvos trispalvė man dabar asocijuojasi su gėda ir neapykanta? 

Rasa Žilinskaitė-Taner | Asmeninio archyvo nuotr.


Kodėl žmonės naudodami kažkokią knygą galvoja, kad tai juos daro geresniais ar vertesniais pilnaverčio gyvenimo? 

Man yra nesuvokiama, kaip LGBTQ+ žmonių jausmai yra paverčiami kažkokia sąmokslo teorija:  „nupirkti”, „išgalvoti”, „apmokėti". 

Man liūdnai nuostabu, kaip žmonės sugeba ignoruoti istoriją ir mokslą tik tam, kad galėtų ir toliau skleisti neapykantą. Aš tikriausiai niekada nesuprasiu, kaip mano teisių užtikrinimas atims kažkokias teises iš jų.

Rasa Žilinskaitė-Taner | Asmeninio archyvo nuotr.


Man labai labai liūdna, kad tiek daug žmonių mano, kad paradai ir protestai mums yra tik smagus spalvotas karnavalas. Kai „pride" ir aktyvizmo judėjimai kyla iš labai daug skausmo ir nevilties matant, kaip žudomi žmonės, kaip tėvai atsisako vaikų, kaip pažeidžiamos mūsų žmonių teisės. 

Ir nesvarbu, ar mes darysime taikų, ar piktą protestą, žmonės mus vis vien interpretuos taip, kaip jiems patogu. Todėl mes renkamės parodyti, jog išliekame stiprūs. Net tada, kai didžiulė visuomenės dalis norėtų mus uždaryti į narvus, išvaryt iš Lietuvos arba „išgydyt”.



Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni