Alytus - dėmesio centre: žinomas menininkas čia siūlo rengti LGBTQ+ eitynes

Iš Alytaus kilęs menininkas Algirdas Gataveckas teigia, kad po to, kai Kauno miesto savivaldybė nesuteikė LGBTQ+ bendruomenei leidimo žygiuoti Laisvės alėja, eitynės galėtų vykti Alytuje. Šią mintį jis išreiškė savo socialinio tinklo „Facebook" paskyroje. „Šiuo metu homofobijos kaip niekada daug, reikia ją stabdyti, o LGBTQ+ bendruomenės eitynės ir yra nukreiptos prieš homofobiją", - portalui jarmo.net komentavo A. Gataveckas.

Jarmo.net koliažas (facebook.com/algirdasirremigijus.gataveckai)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


„Kauno savivaldybė nesuteikė leidimo LGBT eitynėms Kaune. Alytus yra šeimos miestas. Aš manau Alytus myli visas šeimas. Naujoji gatvė LGBT eitynėms būtų puiki mintis", - dėstė Algirdas Gataveckas birželio 10 dieną paskelbtame įraše. 

Pirmadienį portalui jarmo.net menininkas teigė kurį laiką sekęs įvykius Kaune, kuriame buvo planuojama rugsėjį surengti LGBTQ+ eitynes. Deja, tačiau organizatoriai tokio leidimo negavo. Vyras sakė, kad dėl šios priežasties eitynės galėtų persikelti į Alytų.

„Kadangi birželis yra svarbus LGBTQ+ bendruomenei, aš padariau vizualizaciją Alytui su vaivorykštės spalvomis. Taigi, noriu palaikyti tuos žmones. Žinojau, kad Kaune ketinama surengti gražų renginį, bet nutiko, kaip nutiko... Teko reaguoti", - savo pasiūlymo priežastį nurodė A. Gataveckas

Momentinė ekrano kopija

Alytiškis sako, kad Kauno miesto savivaldybė nedėjo jokių pastangų, jog eitynės įvyktų. „Buvo ieškoma priežasčių, kodėl jų turėtų nebūti. Man bent toks susidarė įspūdis. Argumentai manęs tikrai neįtikino. Taigi, pagalvojau, kad Alytuje galėtų tos eitynės įvykti - juk Alytuje mes turime mylėti visas šeimas. Deja, nors politikai manipuliuoja įstatymų raidėmis, tačiau reikia įveikti neapykantą. Alytus turi nuostabių vietų eitynėms", - kalbėjo A. Gataveckas.

Portalas 15min.lt rašo susisiekęs su Alytaus meru Nerijumi Ceciuliu prašydamas pakomentuoti idėją mieste surengti LGBTQ+ eitynes, tačiau, skelbiama, jis apie šį pasiūlymą dar nebuvo girdėjęs ir komentarą pažadėjo pateikti vėliau.

Paklaustas ar nemano, kad eitynės Alytuje dėl žmonių ar vietinės valdžios veiksmų gali neįvykti, A. Gataveckas portalui jarmo.net teigė: „Visko gali būti, bet, žinot, čia skamba ne kaip mano problema, aš kaip pilietis, kuriam rūpi žmogaus teisės, savo nuomonę pasakiau, man atrodo, kad tai yra svarbu, ypač šiuo metu, kai vyrauja homofobija, neapykanta liejasi per kraštus. Mums reikia diskutuoti. Nereikia pasiduoti purvui".
Naujesnė Senesni