Dėl LGBTQ+ eitynių Kaune vietos kilo nesutarimai

Netrukus po to, kai Vilniuje įvyko „Šeimų maršas“, Kauno savivaldybė iš „Gegužės 1 osios” profesinės sąjungos sulaukė prašymo duoti leidimą rugsėjo 4 dieną surengti 3 tūkst. dalyvių eitynes LGBTQ+ aktyvistų eitynėse Kaune.

Asociatyvi pexels.com/Jose Maria Sava nuotr.

Ieva Lekavičiūtė, kaunozinios.lt

info@kaunozinios.lt


Nors jau praėjo kuris laikas, eitynių organizatoriai „Kaunas Pride“ ir Kauno miesto savivaldybė dar neprieina bendro sprendimo, kurioje miesto vietoje jos turėtų vykti. „Kaunas Pride“ organizatoriai yra minėję, kad eitynės, žinomos šūkiu „Mes esame visur“, turėtų vykti Laisvės alėjoje, tačiau reikia nuspręsti, kur jos turėtų prasidėti.

Per šį laiką savivaldybė atmetė jau du organizatorių pateiktus pasiūlymus. Pirmasis eitynių maršruto sumanymas buvo nuo Kauno rotušės aikštės judėti link Nepriklausomybės aikštės. Šį sumanymą savivaldybė atmetė, dėl tuo metu vyksiančių remonto darbo, dėl ko Vilniaus g. bus uždaryta.

Atmetus pirmąjį variantą, organizatoriai pateikė naują eitynių vietos pasiūlymą, kuriame buvo numatoma renginį pradėti Šv. Gertrūdos gatvėje. Visgi, organizatoriams nepasisekė ir šį kartą, savivaldybė kartu su policija atmetė naująjį pasiūlymą. To priežastis, esą ta, kad kadangi šiuo metu Kaune vyksta dideli kelių tvarkymo darbai ir yra uždarytas Kauno pilies žiedas, didelė apkrova tenka Šv. Gertrūdos gatvei. Kaip paminėjo savivaldybės atstovas P. Keras „uždarius vieną intensyviausių transporto arterijų, miesto gyventojai patirtų neproporcingai didelius nepatogumus“.

Nors pirmieji pasiūlymai miesto savivaldybės ir buvo atmesti, derybos tęsiasi toliau, siekiant rasti abiem pusėms tinkantį variantą.

Reiktų priminti, kad tai bus pirmosios LGBTQ+ eitynės Kaune, norint parodyti, kad tai nėra tik „sostinės madų reikalas“. Siekiant tai patvirtinti ir palaikyti LGBTQ+ bendruomenę praėjusį šeštadienį birželio 5 dieną Klaipėdoje, Atgimimo aikštėje buvo surengtas mitingas „Ne diskriminacijai“, kurio tikslas buvo pasisakyti prieš diskriminaciją nukreiptą į žmogaus seksualinę orientaciją, odos spalvą, lytinę tapatybę ir t.t.

Naujesnė Senesni