Ir vėl nesėkmė: homofobiško mitingo organizatoriai antrąkart negavo leidimo protestuoti

Negavę leidimo protestuoti tris dienas prie Seimo, homofobiškos akcijos - šeimų gynimo maršo - organizatoriai nusprendė laimę mėginti dar kartą. Jie  kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę dėl leidimo rengti protestą su mažesniu dalyvių skaičiumi. Tačiau ir šįkart leidimas išduotas nebuvo.

Sostinės valdžia nesiruošia išduoti leidimo, jeigu nebus laikomasi karantino reikalavimų | Jono Valaičio/jarmo.net nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Iš pradžių birželį planuotame „maršistų" mitinge buvo prašoma leisti susirinkti 7 tūkst. žmonių. Vilniaus miesto savivaldybė leidimo neišdavė, o sostinės meras Remigijus Šimašius pažymėjo, kad prieš tai gegužės 15-ąją įvykusiame mitinge Vingio parke nebuvo laikomasi karantino reikalavimų.

Po tokio sostinės valdžios atsakymo, į Vilniaus miesto savivaldybę besikreipę mitingo organizatoriai leidimo surengti mitingą prašė jau ne 7 tūkst. asmenų, bet - tik 800. Tačiau savivaldybės atstovai teigia, kad organizatoriai vis tiek nesuruošia valdyti žmonių surautų, riboti dalyvavimo, o tai esą reiškia, kad dalyvių gali būti ir daugiau nei nurodyta prašyme.

„Šeimų gynimo maršo" organizatoriai yra skelbę, kad jeigu bus priimtas sprendimas neleisti mitinguoti, jie kreipsis į teismą.
Naujesnė Senesni