Karbauskio politinė homofobija: už partnerystę balsavęs T. Tomilinas šalinamas iš „valstiečių" partinių postų

Praėjusį mėnesį vykusio Seimo balsavimo metu, kai parlamentarai sprendė, ar pritarti Partnerystės įstatymui po pateikimo, „valstietis" Tomas Tomilinas nusprendė pasiūlymą palaikyti. Už LGBTQ+ bendruomenės teises vis garsiau pasisakantis politikas užsitraukė „valstiečių" partijos vadovybės rūstybę.

Tomas Tomilinas | Olgos Posaškovos/Seimo kanceliarijos nuotr.



jarmo.net 

redakcija@jarmo.net


Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nusprendė T. Tomiliną pašalinti iš partinių postų dėl to, nes jis parėmė įstatymo projektą, kuriuo ir tos pačios lyties asmenys galėtų įteisinti savo santykius. Nors įstatymui balsų neužteko ir jis grąžintas tobulinti, partijos lyderis Ramūnas Karbauskis nusprendė - T. Tomilinas negali būti „valstiečių“ šešėlinės Vyriausybės socialinių reikalų ir darbo ministru. Taip nubalsavo ir partijos taryba, pranešė LVŽS.

Skelbiama, kad taip pat „valstiečių" frakcija gali spręsti ir klausimą dėl T. Tomilino galimybės toliau eiti frakcijos seniūnės Aušrinės Norkienės pavaduotojo pareigas.

„Jis aiškiai veikė prieš partijos vertybes ir jo pozicija <...>, be abejonių, yra nesuprantama“, – po tarybos posėdžio žiniasklaidai komentavo prieš LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą pasisakantis „valstiečių“ pirmininkas Ramūnas Karbauskis.
Naujesnė Senesni