Dievo tarnas įtariamas homoseksualumą „gydęs" seksu: vadino tai „kūno terapija"

Prieš Katalikų bažnyčios teismą stojo 80-erių metų monsinjoras Tony Anatrella. Homofobiškomis pažiūromis garsėjantis dvasininkas, Vatikanui patarinėjęs seksualumo klausimais, kaltinamas seksu su vyrais privačių konsultacijų sesijose, kuriose jis, be kita ko, skelbia „gydęs" tikinčiųjų homoseksualumą.

Asociatyvi Mahdi Rezaei/Unsplash nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Nuo 9-ojo dešimtmečio T. Anatrella parašė maždaug tuziną knygų apie homoseksualumą siedamas tai su seksualinio elgesio sutrikimais. Pranešama, kad dar 2005 metais Dievo tarnas padėjo Vatikanui parengti taisykles, kuriomis uždrausta homoseksualiems asmenims tapti kunigais. 

Pasak leidinio „National Chatholic Reporter", Prancūzijos bažnyčių atstovai dažnai siųsdavo pas jį seminaristus, kurie yra homoseksualūs. Dvasininkas skelbė galintis tai „pagydyti". Danielius Lamarca - vienas iš tų, kuriam teko pabuvoti T. Anatrello rengiamoje sesijoje. 1980 metais jaunuolis sulaukė iš dvasininko replikos, kad reikėtų jį gydyti lytiniais santykiais. Vaikinui buvo paaiškinta, kad taip vadinama „kūno terapija". Apie šį įvykį D. Lamarca prabilo 2006 metais. 

2019 metais nuskambėjo dar vienas liudijimas. Vyras, įvardijamas kaip Pascalas B., pareiškė, jog T. Anatrella susitikimo metu liepė jam nusirengti. Tai, pasak jo, įvyko 1974 metais. Tuo metu Pascalui buvo vos 14-ka metų ir paauglys pas dvasininką pateko po to, kai jo tėvas nukreipė jį į bažnyčią po mėginimo pavogti mopedą. 

Kunigas, anot liudijimo, berniukui liepė parodyti savo penį ir masturbuotis. 

Vedęs moterį, Pascalis pasakojo 31-erių sugrįžęs pas T. Anatrella, nes jį ištiko santykių bėdos. Anot jo, dvasininkas ir vėl liepė jam išsirengti bei atsiduoti masažuojamam. 

Nors 2008 metais T. Anastrelui buvo pareikšti trys kaltinimui, Prancūzijos teismai du iš jų atsisakė nagrinėti dėl senaties termino, o trečiąjį kaltinimą teismas atmetė dėl įrodymų trūkumo. 

T. Anatrella griežtai neigė kaltinimus. Nepaisant to, nuo 2018 m. dvasininkai atėmė iš jo visas kunigo pareigas, įskaitant konsultavimą, mišių vykdymą ir viešą kalbėjimą.


Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni