ES pradėjo teisinius veiksmus prieš Lenkiją ir Vengriją dėl LGBTQ+ teisių pažeidimų

Ketvirtadienį Europos Komisija skelbia pradėjusi pažeidimo procedūrą prieš Vengrijos ir Lenkijos vyriausybes, nuosekliai pažeidinėjusias LGBTQ+ bendruomenes teises ir priėmusias diskriminacinius įstatymus šios visuomenės grupės atžvilgiu. 

EK pirmininkė Ursula von der Leyen | LSE nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Nors pažeidimo procedūra gali užtrukti net kelis metus, tačiau ji gali baigtis Europos Teisingumo Teisme, o po to skiriamos finansinės baudos šalims, jeigu pažeidimai konstatuojami.

Stodamos į Europos Sąjungą, šalys įsipareigoja gerbti visų žmonių teises ir laisves, tai numatyta sutartyse, jų vykdymą prižiūri EK. 

Vengriją ir Lenkiją valdo konservatyvūs politikai, kurių veiksmus žmogaus teisių ekspertai vadina antidemokratiškais ir kritikuoja dėl prastėjančios žmogaus teisių padėties. Štai Lenkijoje yra skelbiamos „zonos be LGBT", o Vengrijoje buvo priimtas „gėjų propagandos" įstatymas, skirtas kovai prieš pedofiliją. Šis įstatymas siunčia visuomenei klaidingą žinią, jog neva homoseksualumas ir pedofilija yra susiję.

Viktoras Orbanas | facebook.com/orbanviktor nuotr.

EK pirmininkė Ursula von der Leyen yra pareiškusi, jog ES imsis teisinių veiksmų, kad užkirstų kelią žmogaus teisių pažeidimams. 

Tiek Lenkija, tiek Vengrija per artimiausius 2 mėnesius turės atsakyti į EK pranešimą.
Naujesnė Senesni