Lietuvos menininkas prabilo apie prieš 17 metų patirtą kunigo seksualinį išnaudojimą

Menininkas Denisas Kolomyckis portalui lrt.lt teigė, kad prieš 17 metų patyrė Vilniaus kunigo vykdytą seksualinį išnaudojimą. Ketvirtadienį žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Vilniaus arkiviskupiją pasiekė kreipimasis, o tyrimo medžiaga turėtų keliauti į Vatikaną.

Asociatyvi Kelly Sikkema/Unsplash nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Anot D. Kolomyckio, seksualinį išnaudojimą kunigas A. B. atliko vasaros stovykloje, kurioje poilsiavo remtinų šeimų vaikai. Nederamus veiksmus galimai dvasininkas atliko prieš 10-12 metų berniuką. Kunigas, anot D. Kolomyckio, prieidavo prie lovos, jį glostydavo, vesdavosi kartu. Vieną naktį, teigė menininkas, jis pajuto kunigo ranką už apatinių, mėgino apsimesti miegančiu ir taip išsisukti. Be to, kunigas, kalbėjo D. Kolomyckis, yra pasikvietęs jį miegoti vienoje lovoje.

D. Kolomyckis | Facebook nuotr.


Anot lrt.lt, Bažnyčia menininką paragino kreiptis į policiją bei prokuratūrą. Vilniaus akivyskupijos kurijos Komunikacijos koordinatorė Živilė Peluritienė žiniasklaidai pareiškė, kad imtasi skubių veiksmų. Buvo susisiekta su A. B., kuriam mesti kaltinimai išnaudojus berniuką. Pradėtas tyrimas. 

Kunigas, skelbiama, yra nušalintas nuo viešų pareigų atlikimo. Anot Ž. Peluritienės, medžiagą apie A. B. bus perduota Tikėjimo mokymo kongregacijai Vatikane. Ši pateiks nurodymus, kokių toliau imtis veiksmų.
Naujesnė Senesni