Gėdingą Vengrijos įstatymą sukritikavusi EK pirmininkė žada pasekmes

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen ragina Vengriją atsisakyti homofobiško įstatymo, kuriuo ribojama galimybė nepilnamečiams asmenims prieiti prie informacijos apie LGBTQ+ bendruomenę, trečiadienį pranešė naujienų agentūra BNS. Ji grasina teisinėmis priemonėmis, jeigu Vengrija ir toliau pažeis LGBTQ+ bendruomenės ir žodžio laisvę.

Ursula von der Leyen | Estijos prezidentūros nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Ji sukritikavo radikaliai dešiniųjų pažiūrų Vengrijos valdžią, kai šalies premjeras Viktoras Orbanas parlamentui pateikė šį įstatymą, be kita ko, ne kartą savo pasisakymais jis pademonstravo homofobiškas nuostatas.  

U. von der Leyen įspėja, kad šaliai, jeigu ji pradės įgyvendinti įstatymą, grės pasekmės. 

Ji įstatymą pavadino „gėda" ir sakė, kad jis nėra suderinamas su Europos Sąjungos vertybėmis. Anot jos, jeigu Vengrija nepataisys padėties, EK pasinaudos savo įgaliojimais. 

Verta paminėti, kad homofobiškos nuostatos įtvirtintos kovos su pedofilija įstatyme, kuriame kažkodėl minimas homoseksualumas, nors tai su pedofilija neturi nieko bendro. Tokia nuostata, anot žmogaus teisių ekspertų, ne tik siunčia visuomenei klaidingą žinutę, jog esą homoseksualūs asmenys yra pedofilai, bet ir grasina riboti LGBTQ+ bendruomenės žodžio ir saviraiškos laisvę. 
Naujesnė Senesni