Homofobai užsimojo temidės kirviu: grasina Raskevičių paduoti į teismą

Homofobiškai nusiteikę asmenys nerimsta ir grasina Seimo nariu, LGBTQ+ teisių aktyvistui Tomu Vytautui Raskevičiui bylinėjimusi teisme.
 
Temidė - teisingumo Deivė | Jack Moreh/freerangestock.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šių metų pradžioje Šeimų maršo organizatoriai paskelbė, kad elektroninė peticija, kurioje reikalaujama atstatydinti Seimo narį Tomą Vytautą Raskevičių iš Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų, surinko daugiau nei 300 tūkst. parašų. LRT atlikto tyrimo duomenimis, šis skaičius - gerokai mažesnis, mat iš tiesų parašus galėjo suklastoti programišius.

Į LRT.lt redakciją kreipęsis Edinburgo universiteto studentas Ignas Šakuro pasakojo, kad peticijos autoriams nusiuntė iš viso 295 tūkstančius kompiuterio sugeneruotų vardų ir pavardžių. Taip vaikinas sakė pasielgęs dėl to, nes norėjo atskleisti saugumo spragas. Jo pateikta dalis sugeneruotų vardų ir pavardžių sutapo su LRT turimu peticiją pasirašiusių asmenų sąrašu, kurį žiniasklaidai perdavė šaltiniai Seime. 

Pretenzijos tekstas | T. V. Raskevičiaus nuotr.



Apie tai, kad elektroninė peticija nebuvo pasirašyta 300 tūkst. asmenų, prabilo ir T. V. Raskevičius. Dėl šių žodžių Seimo narys trečiadienį paskelbė sulaukęs pretenzijos. Joje rašoma, kad teiginiai, jog absoliuti dauguma parašų buvo suklastoti, yra melas. 

Be to, pretenzijos autorius teigė, kad bus „priverstas kreiptis į bendrosios kompetencijos teismą dėl tikrovės neatitinkančios ir garbę bei orumą žeminančios informacijos paneigimo bei neturtinės žalos atlyginimo".

T. V. Raskevičius savo „Facebook" paskyroje paskelbė: „Šeimų maršo organizatoriai atsiuntė pretenziją, kuria reikalauja paneigti informaciją, jog dauguma garsiosios peticijos parašų buvo suklastoti. Žada kreiptis į teismą dėl neturtinės žalos atlyginimo. Labai laukiu!". 

Čia pat politikas pasidalijo nuoroda į LRT atliktą tyrimą

Jarmo.net primena, kad Šeimų maršo organizatoriai ne tik sukurpė peticiją, neturinčią jokios juridinės galios (nes asmenys jos nepatvirtino jokiais elektroniniais ar fiziniais parašais), bet ir suorganizavo ne vieną akciją, kuriose susirinkę žmonės teigė besipriešinantys „LGBT ideologijai", ragino politikams ruošti kartuves, riboti LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumą.
Naujesnė Senesni