Kinijos socialiniame tinkle - cenzūra prieš LGBTQ+ asmenis

Pranešama, kad iš Kinijoje populiaraus socialinio tinklo „WeChat" liepos mėnesį buvo ištrintos dešimtys LGBTQ+ grupių paskyrų.

Asociatyvi Adem AY/Unsplash nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Jas sudarė studentų organizacijos, kurios palaikė ir jungė LGBTQ+ bendruomenę daugiausiai gyventojų turinčioje valstybėje visame pasaulyje.

Pranešama, kad taip siekiama žengti dar daugiau apribojant LGBTQ+ asmenų teises bendrauti, dalytis informacija. Nors Kinija homoseksualumą dekriminalizavo dar 19997 metais, tačiau akivaizdu, kad bendruomenė ir toliau susiduria su diskriminacija šalyje.

Uždarant paskyras, vartotojams buvo nurodyta, kad jie pažeidė bendruomenės gaires, tačiau kokias tiksliai - nepatikslino.  

„Mūsų veikla nesustos dėl uždarymo. Priešingai, mes tikimės pasinaudoti šia galimybe tęsdami kovą už įvairias lytis, įkvėpti visuomenę drąsos ir meilės", - BBC cituoja Fudano universiteto „Zhihe“ draugiją.

JAV valstybės departamentas žiniasklaidai pareiškė esąs „susirūpinęs“, kad paskyros buvo ištrintos, nors jų vartotojai „tik reiškė savo nuomonę, naudojosi savo teise į žodžio laisvę".

Parengta pagal BBC

Naujesnė Senesni