Prekybos centras Rusijoje paskelbė drąsią reklamą apie lesbiečių šeimą, tačiau homofobija triumfavo

Liepos mėnesį Rusijos maisto prekybos centrų tinklas „VkusVill" internete paskelbė reklamą, pavadinimu „Šeimos laimės receptas", kurioje, be kita buvo, buvo vaizduojama ir lesbiečių šeima. Kadangi Rusijoje galioja diskriminacinis „gėjų propagandos" įstatymas, tinklas šią reklamą pažymėjo N-18 ženklu. 

Štai taip atrodė reklama, sukėlusi homobofiškų rusų pasipiktinimą | Vkusvill.ru


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

„Nekalbėti apie tikrąsias mūsų klientų šeimas būtų veidmainystė", - pabrėžė prekybos centras. Be to, jo atstovai pridūrė, kad šeimos yra „skirtingos, bet vienodai žavios".

Tai tapo viena didžiausių Rusijoje pradėtų kampanijų, kurioje kalbama apie LGBTQ+ bendruomenę. Kadangi Rusijoje neheteroseksualūs žmonės yra itin užgauliojami ir nepalaikomi, negalima nuvertinti prekybos centro drąsos parodant lesbiečių porą kaip šeimą. 

Tačiau jau liepos 4-ąją, praėjus vos trims dienoms nuo reklamos paskelbimo, prekybos centras reklamą pašalino ir už ją atsiprašė. Atsiprašymo laiške jo atstovai teigė, kad reklama paveikė daugelio pirkėjų ir net darbuotojų jausmus. „Mes apgailestaujame, kad taip nutiko", - rašoma laiške. 

Reklamą kūrę darbuotojai apkaltinti neprofesionalumu, o LGBTQ+ bendruomenės tema prilyginta politinėms pažiūroms. 

Atsiprašymą tikriausiai lėmė gausybė homofobiškų neapykantos laiškų, kurių prekybos tinklas sulaukė po reklamos pasirodymo. Savo liežuvio nevaldė ir kai kurie vietos politikai. Reklamoje vaizduojami žmonės socialiniuose tinkluose susidūrė su itin užgauliais komentarais ir net grasinimais mirtimi, bet teisėsauga, žiniasklaidos duomenimis, jais nesusidomėjo.

Kol kas nėra žinoma, ar Rusijos valdžia spaudė „VkusVill" pašalinti reklamą. 

Nenuostabu, kad šalyje, kurioje homofobija nebaudžiamai bujoja tiek viešojoje erdvėje, tiek politiniame ar teisiniame lygmenyje, lygybę palaikantis verslas pasidavė visuomenės spaudimui.

Naujesnė Senesni