Po paskelbto įrašo apie gėjus abejotinos reputacijos portalas atsidūrė Žurnalistų etikos inspektorių akiratyje

Klaidingas naujienas skleidžiančiame portale minfo.lt, besiskelbiančiame šeimų maršo informaciniu rėmėju, paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame žiauriai talžomas LGBTQ+ žmogus. „Gėjų arogancija Rusijoje netoleruojama", - skelbiama vaizdo įrašo aprašyme. Turinys atsidūrė Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos (ŽEIT) akiratyje.

Vaizdo įrašas sudomino Žurnalistų etikos inspektorius | Momentinė ekrano kopija


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kaip matyti iš turimų momentinių ekrano nuotraukų, video buvo paskelbtas birželio 1-ąją.

Jarmo.net duomenimis, ŽEIT „Facebook" paskyrą minfo.lt, o taip pat ir to paties pavadinimo portalą, stebi nuo praėjusių metų balandžio 20-osios.

ŽEIT apie vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas smurtinis išpuolis, pranešė socialiniam tinklui dėl galimo bendruomenės gairių taisyklių pažeidimo. Įrašas pašalintas nebuvo. Šis sprendimas yra apskųstas.

Taip pat ŽEIT iniciatyva po minfo.lt įrašu buvo pašalinti neapykantą skatinantys komentarai, kuriuose LGBTQ+ asmenis skatinama mušti, jie įžeidinėjami.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos informacija

Skelbiama, kad šių metų metų birželio mėnesį Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba iš viso gavo 34 skundus.31 skundas gautas iš fizinių asmenų, 3 − iš juridinių asmenų. 12 skundų persiųsta iš Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos, 1 skundas persiųstas iš Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) interneto „Karštąja linija“.
Naujesnė Senesni