Per Putino represijų metines prasidėjo kovos su homofobija kampanija

Rusijoje pradėta kampanija prieš homofobiją, pavadinta skambiu šūkiu „Mes tapsime geresni". Vaizdo įrašą pirmą kartą žiūrovai galėjo išvysti per Rusijos konstitucijos pataisų, kurias priėmus buvo oficialiai uždraustos tos pačios lyties asmenų santuokos, metines.

Klipe vaizduojama homoseksualių vyrų meilė | Stop kadras

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Anti-homofobiškai kampanijai vadovauja LGBT Rusijos tinklas, išleidęs nuoširdų video, kuriame matyti šokantys vaikinai, kupini aistros ir meilės.

Vaizdo įrašas buvo paskelbtas nepaisant Rusijoje pagarsėjusio „gėjų propagandos" įstatymo, kuris kriminalizavo bet kokią teigiamą informaciją, susijusią su LGBTQ+ bendruomene.

„Ši kampanija yra precedentas Rusijos socialinės reklamos pramonei. Tai pirmasis LGBTQ+ organizacijos ir rinkodaros agentūros sukurtas projektas“, - įsitikinusi Jekaterinburgo išteklių centro atstovė Alla Chikinda.
 
Vaizdo įraše šoka Nikita Orlov ir Maxim Avdeev. Vaikinai šokiu simbolizuoja meilės paiešką priešiškoje aplinkoje.


„Tai du žmonės, kurie myli vienas kitą ir nori būti kartu, tačiau draudžia sau tai dėl visuomenės sprendimo, dėl tam tikrų sienų, kurios yra sukurtos aplink tuos santykius", - aiškina rašytojas Evgenijus Primachenko.

Pagal praėjusiais metais priimtas konstitucines pataisas, Rusijoje buvo ne tik įtvirtintos nuostatos, leidžiančios ilgiau Vladimirui Putinui išlikti valdžioje, bet ir apibrėžusios santuoką kaip „vyro ir moters sąjunga".

Valstybėje įsigaliojo anti-LGBTQ+ įstatymai, be to, viešojoje erdvėje pasirodė ne viena reklama, kurioje įžeidinėjami LGBTQ+ asmenys, pasitelkiami propagandiniai metodai: pavyzdžiui, žiūrovams aiškinama, kad jeigu gėjai įsivaikintų berniuką, būtinai jam lieptų dėvėti suknią, todėl būtina pritarti konstitucijos pataisoms. Būtent tokios klišės paskatino Rusijos LGBTQ+ aktyvistus kovoti prieš vis labiau įsigalinčią homofobiją viešojoje erdvėje 
Naujesnė Senesni