Konversijos terapija paliko randus įžymybės gyvenime: mokosi iš naujo pamilti save

Aktorė ir šokėja Alyson Stoner atvirai prabilo apie patirtą psichologinę traumą po to, kai nusprendė pakeisti savo panseksualią seksualinę orientaciją ir ėmė dalyvauti konversijos (perorientavimo) terapijoje, kurią kritikuoja daugelis pasaulio psichologų ir psichiatrų.

Alyson Stoner | instagram.com/alysonstoner


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Verta paminėti, kad panseksualūs žmonės gali pamilti kitus nepaisant biologinės lyties. Nuo biseksualumo tai skiriasi tuo, jog biseksualūs žmonės vis tiek pirmenybę teikiam tam tikros lyties partneriams, o štai panseksualius asmenis traukia žmonės nepriklausomai nuo to, kokia jų lytis.

Panseksuali įžymybė interviu leidiniui „Insider" kalbėjo, kad yra LGBTQ+ asmenų, jaučiančių gėdą dėl savo tapatybės. Taip nutinka dėl visuomenės neigiamo požiūrio. A. Stoner atviravo pati dėl tokios gėdos išmėginusi terapiją, kurioje mėginusi keisti savo orientaciją. 

Ji pasakojo, kad tokio žingsnio griebtis nusprendė ir po to, kai įsimylėjo moterį ir negalėjo morališkai suderinti religinių įsitikinimų su savo emocijomis.

„Jaučiausi įstrigusi. Jaučiausiai varganai", - pasakojo A. Stoner.

Pasinėrusi į konversijos terapiją, mergina kalbėjosi su gydytojais ir mėgino suvokti jų įsitikinimus, jog orientaciją eina pakeisti, tačiau galiausiai A. Stoner suvokė, jog šis „gydymo" metodas sukelia žalą, o ne duoda naudos.

Aktorė pasakojo, kad konversijos terapija sukėlė bėdų jos proto ir kūno ryšiui: ji savo kūną ėmė laikyti mažiau vertingu, nepatikimu, net gėdingu.

„Išties tai baigėsi tuo, jog man nesisekė puoselėti santykių nei su savimi, nei su kitais, nes aš ėmiau slopinti savo jausmus", - sakė A. Stoner.

Moteris išleido knygą „Mind Body Pride", kuria siekia padėti LGBTQ+ asmenims atkurti ryšį su kūnu ir emocijomis. Visos iš knygos pardavimo gaunamos pajamos atiteks LGBTQ+ jaunimo sveikatos gerinimo programoms. 

2020 metais Williamso instituto tyrimas parodė, kad LGBTQ+ asmenys, dalyvavę konversijos terapijose, yra dvigubai labiau linkę į mintis apie savižudybę.
Naujesnė Senesni