Pliauska Kauno Karabasui Barabasui - Laisvės alėja laisva, o mes reikalaudami teisių pabūsime „išskirtiniai“

Visvaldas Matijošaitis, pasisavinęs Kauną savo verslo ir asmeninėms ambicijoms tenkinti, gavo pirmąją rimtą pliauską - Regionų apygardos administracinis teismas pripažino, kad Lietuvoje kol kas žmogaus teisės galioja, taigi, ir laivę į susirinkimus turi visi. V. Matijošaitis susiraukęs tikriausiai sprendimą skųs. Kova už laisvę Laisvės alėjoje dar nebaigta. Tikiu, laimėsime ir Matijošaitis gaus dar vieną pliauską.

Jonas Valaitis | Asmeninio archyvo nuotr.


Jonas Valaitis, jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Tai, kad Kauno miesto meras yra neabejotinai homofobas, rodo jo noras, kad LGBTQ+ žmonės „neišsiskirtų iš kitų", pasak jo, dėl to ir eitynių nereikia. Perfrazuojant, duskit su savo neužtikrintomis teisėmis.

Ir aš norėčiau, kad LGBTQ+ bendruomenė „neišsiskirtų iš kitų", t.y. kad nebūtų pažeidinėjamos jos teisės į santuoką, susirinkimų laisvę, apsaugą nuo neapykantos ir privataus gyvenimo užtikrinimą ir dar daugybė kitų dalykų, numatytų mūsų šalies teisės aktuose, kodeksuose ir kituose įstatymuose.

Tuo, kad ši bendruomenė patiria tiek daug neapykantos ir tiek mažai turi teisių lyginant su kita, dažnai bukai vadinama „normalia" visuomenės dalimi, išduoda, kaip stipriai mes išsiskiriame, deja.

Taigi, viena vertus net sutikčiau su V. Matijošaičio mintimi, kad LGBTQ+ asmenys neturėtų išsiskirti, tik bėda, kad tą išskirtinumą Kauno Karabasas Barabasas suvokia labai imbiciliškai. Jo galva, iš smagumo tie žmonės ruošiasi žygiuoti mieste, kurio valdžiai šitiek metų nesinorėjo nė akyse jų matyti, ir tapti galimu patyčių taikiniu, ir tik iš smagumo tie žmonės atsiskleidžia savo draugams ir artimiesiems, ir neretai būna atstumti, diskriminuojami, išjuokiami, tampa emocinio ir fizinio smurto objektais.

Kai kuriose šalyse LGBTQ+ bendruomenė iš smagumo ir dėl noro „išsiskirti" metama nuo stogų, jos nariai plakami ir jiems pjaunamos galvos.

Lietuvoje, be kita ko, neretai LGBTQ+ žmonės susiduria su didesne suicido rizika. Tik iš smagumo ir noro būti „išskirtiniais". Tas vaikinas, prieš kelis metus tėvų tampytas po psichiatrines ligonines dėl savo orientacijos, sukrėsdamas kiekvieną jausti galintį irgi nusižudė, nes labai norėjo išsiskirti. Visa tai įvyko čia, Lietuvoje. 

Ot tas pasiutęs troškimas būti išskirtiniu, ar ne?

Pats Kauno Karabasas Barabasas, statydamas šlykščius paminklus verslui, ant kurio bumbolina savo įmonės pavadinimą už Kauno gyventojų pinigus, bei važinėdamas prabangiu „Porsche" automobiliu, mano esantis neišskirtinis. Ne, ne. Čia tas tipinis tradicinis lietuviškas kuklumas.

Tokiems nereikia eitynių, kad iškovotų savo teises būti lygiais su kitais. O kiti varguoliai tegul nebūna „išskirtiniai".



Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni