Rusijoje vaikinas surengė piketą už LGBTQ+ teises: praeivis iškvietė policiją, ši nerado, prie ko prikibti

Rytinėje Rusijos dalyje esančiame Vladivostoke, kuris yra netoli labiausiai pasaulyje izoliuotos šalies Šiaurės Korėjos, žmogaus teisių aktyvistas surengė piketą, palaikantį LGBTQ+ bendruomenės teises. „Ne gėda būti gėjumi", - štai tokiu užrašu plakatą laikydamas rankose piketavo jaunuolis, vardu Ilja.

 Ilja | Instagram.com/dod_mayak/

jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Žmogaus teisių judėjimas „Mayak" savo pareiškime teigia, kad prie mitinguotojo prieidavo žmonės, apkabindavo jį, nusifotografuodavo.

„Na, tai pirmas piketas, kuriame dalyvauju, ir aš džiaugiuosi, kad jame esu nepaisant to, kad vis dar išlieka rizika, jog būsiu užpultas, nes, matyt, dabar pusė miesto mane pažįsta ir visuomenė Rusijoje, o ypač provincijose, yra labai homofobiška ir agresyvi", - sakė Ilja.

Jis teigė, kad nors ir Jungtinėse Amerikos Valstijose žmogaus teisių klausimu dar yra ko nuveikti, bet ir šioje valstybėje prieš 20-30 metų visuomenė buvo priešiška LGBTQ+ žmonės, o dabar tai pasikeitė, nes žmogaus teisių aktyvistai kovojo už lygybę.

Piketo metu prie vaikino priėjo pareigūnai, gavę iškvietimą iš žmogaus, kuris teigė, kad ant jo laikomo plakato yra nešvankus užrašas. Rusijoje galioja vadinamasis „gėjų propagandos" įstatymas, draudžiantis asmenims iki 18-kos metų teikti informaciją, susijusią su LGBTQ+ tema.

Tačiau patikrinę dokumentus, pareigūnai išvyko ir Ilja nebuvo patrauktas atsakomybėn.

Parengta pagal svoboda.org

Naujesnė Senesni